Fren sorunu

bir arkaşın dedıgı gibi orda bir civata var onu sıkıyorlar el ferenıı 3. kademede tutmaya başlıyor . bunu sen bıle yapabılırsın bir ıngiliz anahtarı al ve ustundekı derı gorunumdekı yerı kaldır koselerınden hemen halledersın

OPEL CORSA D araclarda fren sorunu mevcut bilmiyorum belki bu konu hic konusuldumu.. klima acilinca aracin frenler tutmuyor.. ne alaka diyeceksiniz belki ama bunu bizzat denedim. aracim 2013 corsa D. Yokus asagi aracinizi calisir konumda klimayi acin ve biraz bekleyin el frenini indirin ve frene basin arac geri geri kayiyor.. sahsen yasadim bu olayi.. servise gittim ve sorunumu anlattim .. bu modellerde sorun oldugunu ve fren kiti dedikleri extradan bi sistem cekip aracima kit taktilar onlarin deyimince.. benim deyimimle valf bagladilar.. arac calisir calismaz otomatik olarak devreye giriyor.. fan veya klima acikken uretilen havayi cekiyor ve frenlere hava kalmiyor. bu valf extradan hava uretimi sagliyor ve bu sorunu ortadan kaldiriyor. aracim garantili oldugu icin ucretsiz takildi ama garanti disi 1000 tl takiyorlar serviste//baska kimsede bu sorunu cozemez ve halledemez.. ayrica sunu merak ediyorum bmv mercedes gibi markalar bole fabrika sorununda araclari toplarken bu sorunu farketmeyip kaza yapan insanlarin hayati tehlikeye atan opel bunu nasil kabulleniyor..

Misal veriyorum 120 km hizla gidiyorum ve klima acik diye frenler tutmuyor ben kaza yapiyorum allah korusun.. buna opel nasil bi cvp verir acaba merak konusu.. ben bu sorunu anlamasam allah korusun kaza sonucu hersey olabiliyor.. opel neden bu arac sahiplerini bilgilendirmiyor.. ne bi msj ne bi telefon aldim bununla ilgili.. servisteki ustalar anlatiyorda anlatiyor.. bu sizce fabrikanin ve opelin sorunu degilmidir _??

OPEL CORSA D araclarda fren sorunu mevcut bilmiyorum belki bu konu hic konusuldumu.. klima acilinca aracin frenler tutmuyor.. ne alaka diyeceksiniz belki ama bunu bizzat denedim. aracim 2013 corsa D. Yokus asagi aracinizi calisir konumda klimayi acin ve biraz bekleyin el frenini indirin ve frene basin arac geri geri kayiyor.. sahsen yasadim bu olayi.. servise gittim ve sorunumu anlattim .. bu modellerde sorun oldugunu ve fren kiti dedikleri extradan bi sistem cekip aracima kit taktilar onlarin deyimince.. benim deyimimle valf bagladilar.. arac calisir calismaz otomatik olarak devreye giriyor.. fan veya klima acikken uretilen havayi cekiyor ve frenlere hava kalmiyor. bu valf extradan hava uretimi sagliyor ve bu sorunu ortadan kaldiriyor. aracim garantili oldugu icin ucretsiz takildi ama garanti disi 1000 tl takiyorlar serviste//baska kimsede bu sorunu cozemez ve halledemez.. ayrica sunu merak ediyorum bmv mercedes gibi markalar bole fabrika sorununda araclari toplarken bu sorunu farketmeyip kaza yapan insanlarin hayati tehlikeye atan opel bunu nasil kabulleniyor..

Misal veriyorum 120 km hizla gidiyorum ve klima acik diye frenler tutmuyor ben kaza yapiyorum allah korusun.. buna opel nasil bi cvp verir acaba merak konusu.. ben bu sorunu anlamasam allah korusun kaza sonucu hersey olabiliyor.. opel neden bu arac sahiplerini bilgilendirmiyor.. ne bi msj ne bi telefon aldim bununla ilgili.. servisteki ustalar anlatiyorda anlatiyor.. bu sizce fabrikanin ve opelin sorunu degilmidir _??

opel bu tarz araç arızalarını biraz geç farkediyor bunun sebebide bilgisiz servisler. farkettikten sonra yetkili servislere bülten yayınlıyor. bu şase numarasından bu şase numarasına kadar olan araçlar içindir falan filan yazıyor. ne yapılması gerektiği ücretsiz olduğu falan.... fakat bizim servislerimizin bazıları bunu ordan okuyup kontrol edip yaparken bir çoğuda yapmıyor...
mesela cimmodülü için cırt kelepçe ile sabitlenmesi gerekiyor diye bir bülten yayınlamışlar servislere... ben triger için götürdüğümde cim modülüne kelepçe takıp faturaya bedelsiz şekilde işlemişler...
yetkili servise gitmeseydimböyle birşeyden haberdar olmucaktım yada başka bir serviste belkide adam aman ya bozulursa gelir yaparız diyebilirdi...
siz Allahtan farketmişsiniz yaptırmışsınız... bence sizin modeli motor kodunu yazın aynı araca sahip olanlarda gidip yaptırsın...

opel bu tarz araç arızalarını biraz geç farkediyor bunun sebebide bilgisiz servisler. Farkettikten sonra yetkili servislere bülten yayınlıyor. Bu şase numarasından bu şase numarasına kadar olan araçlar içindir falan filan yazıyor. Ne yapılması gerektiği ücretsiz olduğu falan.... Fakat bizim servislerimizin bazıları bunu ordan okuyup kontrol edip yaparken bir çoğuda yapmıyor...
Mesela cimmodülü için cırt kelepçe ile sabitlenmesi gerekiyor diye bir bülten yayınlamışlar servislere... Ben triger için götürdüğümde cim modülüne kelepçe takıp faturaya bedelsiz şekilde işlemişler...
Yetkili servise gitmeseydimböyle birşeyden haberdar olmucaktım yada başka bir serviste belkide adam aman ya bozulursa gelir yaparız diyebilirdi...
Siz allahtan farketmişsiniz yaptırmışsınız... Bence sizin modeli motor kodunu yazın aynı araca sahip olanlarda gidip yaptırsın...

aracim 2013 opel corsa d benzinli
motor numarasi : A12xer19cm3853

opel corsa d arac sahiplerine buradan sesleniyorum frenlerinizi bi kontrol edin.. Yokus yukari cikarken durun ve el frenini cekin klimanizi acip 5 dakika kadar bekleyin .. Aracin ici isinsin yada sogusun hava durumuna gore.. Ben yazin farkettigimde soguk hava acikti,, fani 4. Kademeye getirin ve klimanizi acin bekleyin. El frenini indirip arabinizi kaydirin ve frene basin araciniz kayiyor ve frenler tutmuyor ise once el frenini cekin arac dursun .. Sonra direk servise gidip aracinizin klima acikken frenlerinizin tutmadigini belirtin ve bi cok aracta bu arizanin oldugunu ve garanti kapsaminda fren kiti takildigini belirtin.. Ucretsiz olarak serviste montaji saglaniyor ve 1 saat suruyor tahminen..

yeni 1.2lerde bu sorunu duymuştum hatta konusuda vardı galiba valf dediğiniz nasıl bir parça kaputu açınca gözüküyor mu

Benim aracim 1.2 - 2013 model Corsa D , Kaputu acinca sol en uste bi bosluk var Servisin fren kiti dedigi yani valfi oraya monte ediyorlar ve yeni tesisat kuruyorlar .. resmini ceker detayli olarak gosteririm .. eger araciniz 1.2 modeli ise kaputu actiginizda sol en ust bos ise hava filtresinin tam arka kismina denk geliyor .. eger orasi bosta ise aracta valf yoktur. aracinizi dikkatli kullanin.. klimayi ve fani acmayin sakin, araci kullanmasanizda olur ..

Ayrica araciniz LPG ise servisin monte edecegi fren kiti (valf) beyini tam LPG BEYNININ OLDUGU YERE denk geldigi icin LPG beynini baska yere monte ettireceksiniz ; aksi taktirde servisler bu sekilde montaj yapmiyor ve ilgilenmiyorlar bilginiz olsun !!!

ONEMLI NOT > ARAC LPGli ise gecmis olsun arac garanti kapsaminDan cikiyor ve bu fren kiti size 1000 tlye maal oluyor + LPG tesisati yeniden cekileceginden Beynin yerini degistireceksiniz oda size 150 tl civari oluyor, bu islemi serviste yapmiyorlar tabiki LPG taktirdiginiz yerde yaptiracaksiniz .. servisteki ustanin vermis oldugu bilgileri sizlerle paylasiyorum..

Benim dusuncelerim : Arac benim 30-40 bin lira veririm alirim tupte taktiririm baska seylerde yaparim. Daha sonradan fabrika kaynakli bir sorun cikiyor ise benim aracimda tupte dahi olsa Servis bunu ucretsiz takmak zorunda.. Ben arabayi alirken bana saglam veriyorlar ama arac curuk cikiyor tabiri caizse.. Tup taktiran arkadaslar eger aracinizda boyle bi sorun varsa Bu konuda diretin ucretsiz taktirmaya calisin.. Gerekirse dava acin.. Sonucta fabrikasyon ve sonucu hayati tehlike arz eden bi durum bunu ucretsiz takmalari gerekiyor..

Son düzenleme:
Benim aracim 1.2 - 2013 model Corsa D , Kaputu acinca sol en uste bi bosluk var Servisin fren kiti dedigi yani valfi oraya monte ediyorlar ve yeni tesisat kuruyorlar .. resmini ceker detayli olarak gosteririm .. eger araciniz 1.2 modeli ise kaputu actiginizda sol en ust bos ise hava filtresinin tam arka kismina denk geliyor .. eger orasi bosta ise aracta valf yoktur. aracinizi dikkatli kullanin.. klimayi ve fani acmayin sakin, araci kullanmasanizda olur ..

Ayrica araciniz LPG ise servisin monte edecegi fren kiti (valf) beyini tam LPG BEYNININ OLDUGU YERE denk geldigi icin LPG beynini baska yere monte ettireceksiniz ; aksi taktirde servisler bu sekilde montaj yapmiyor ve ilgilenmiyorlar bilginiz olsun !!!

ONEMLI NOT > ARAC LPGli ise gecmis olsun arac garanti kapsaminDan cikiyor ve bu fren kiti size 1000 tlye maal oluyor + LPG tesisati yeniden cekileceginden Beynin yerini degistireceksiniz oda size 150 tl civari oluyor, bu islemi serviste yapmiyorlar tabiki LPG taktirdiginiz yerde yaptiracaksiniz .. servisteki ustanin vermis oldugu bilgileri sizlerle paylasiyorum..

Benim dusuncelerim : Arac benim 30-40 bin lira veririm alirim tupte taktiririm baska seylerde yaparim. Daha sonradan fabrika kaynakli bir sorun cikiyor ise benim aracimda tupte dahi olsa Servis bunu ucretsiz takmak zorunda.. Ben arabayi alirken bana saglam veriyorlar ama arac curuk cikiyor tabiri caizse.. Tup taktiran arkadaslar eger aracinizda boyle bi sorun varsa Bu konuda diretin ucretsiz taktirmaya calisin.. Gerekirse dava acin.. Sonucta fabrikasyon ve sonucu hayati tehlike arz eden bi durum bunu ucretsiz takmalari gerekiyor..

yok benimki 1.3 ardaşımda var 1.2 ama motor kodu farklı ya 2007 yada 2009 model fotoyu istememin nedeni gidecek arkadaşlara referans olsun bazıları gider anlatırsın yok öyle bişey şehir efsanesi der foto delil gibi işe yarıyor bu gibi durumlarda

ilk baş bir arkadaş anlatmıştı hatta aklımdan adam fren yapmayı bilmiyor arabayı kötülüyor demiştim sonra internette duyunca şaşırdım halbuki satılan araçların ne olursa olsun çağırılıp ücretsiz olarak takılması gerek yurtdışında bu işler böyle olur

Fren kiti (valf) dedigimiz olay resimde eklidir arkadaslar

Ekli dosyalar

• IMG_2754.webp
    IMG_2754.webp
    43.4 KB · Görüntüleme: 28
Corsa D 2011 1.4 ot.v. arac icin de bu fren kiti gerekli mi?

Geri