Fren Ve Debriyaj Balatalari Kaç Km Değiştirilmeli???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ajangfb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende de 174 000 Km Belki 10 000 20 000 gider gibi

Bakalım Yukarlarda kavrıyor ama kaçırma yok

aracım 181000 km de baskı balata daha orjınalı frenlerse ıkıncıyı degısecek yakın zamanda bencede kullanım cok onemlı mumkun oldukca aracı devırlı kullanıp vıtesle fazla oynanmamalı bence...

75 bınde benım araba kalkarken tıtreme var fafıf ıyı kavrıyo kacırma yok tıtreme var

Merhaba arkadaşlar. Aracım astra j kasa . Vites değiştirirken bazen sert geçiyor. Vites kolu kırılcak gibi oluyor o derece. Daha snra bir hafta yapmıyor herşey normal sonra yine aynısı oluyor yani arada yapıyor. Usta ya götürdüm baskı balata değişçek dedi debriyajda sertleşme falan giçbrşey yok normal pedal. Doğru teşhis koydumu acaba araç 60000 kmde . Yardımcı olabilirmisiniz ?

Merhaba arkadaşlar. Aracım astra j kasa . Vites değiştirirken bazen sert geçiyor. Vites kolu kırılcak gibi oluyor o derece. Daha snra bir hafta yapmıyor herşey normal sonra yine aynısı oluyor yani arada yapıyor. Usta ya götürdüm baskı balata değişçek dedi debriyajda sertleşme falan giçbrşey yok normal pedal. Doğru teşhis koydumu acaba araç 60000 kmde . Yardımcı olabilirmisiniz ?

Yeni Araçlarda 60 bin km'de baskıyı bitirmek için çok uğraşmak lazım. 2006 focus var babamda, aracı sıfır almıştık. 260 bin km'de değişti baskı. 200 bin km dolaylarında zayıflamaya başladı, 260 bin km'de artık bariz şekilde devir ve hız göstergeleri uyumsuzlaştı, değiştirdik.

2004 Astra G için, aracım 170 bin km'de. Arkadaşımdan aldım aracı. 130 bin km'de değiştirmiş baskıyı.

Tabi kullanım önemli. Araçta nasıl vites değiştiriliyor, seyir esnasında ayak debriyaj pedalının üzerinde mi duruyor, yarım debriyaj kullanımı ne kadar (mesela benim evin 2 garajı var ve birinin girişi çok dar ve dik, diğer garaj doluysa, dik olan girişte baya yarım debriyaj yapıyorum. Dolayısı ile baskıyı fazladan yıpratıyorum. Ancak genel itibarı ile 50-60 bin km'ler mantıklı değil baskının bitmesi için. Ancak debriyaj sistemleri sadece baskıdan oluşmuyor. Belki başka bir yerinde arıza tespit edilmiş olabilir. Rulmanı var, kaşığı var falan. Hangisi arızalansa baskı balata set olarak değişir zaten. Yine de başka bir ustadan da tavsiye almanızı öneririm.

Bu durum baskı balata dan değil . Bizim araçlarda vitesle re zor geçer ısınana kadar Özellikle 1 vitese . Zor geçme yaparsa çift debriyaj yapacaksın. Bir de şanzımana 100 gr kadar yağ eklet çok fazla değil bir çay bardağı kadar olsa yeter. Vitese daha yumuşak geçtiğini göreceksin.Yağ numarası 80 numara şanzıman yagı...

Bende 2012 astra h essentia var ben 50.000 de baski değiştirdim bilya degismedi ama usta saglam dedi ama insan yapimi gibi kullanmiyordum arabayi sahinden geçince oyle oldu suan 100.000 hala pamuk gibi debriyaj ama duzgun kullanıyorum:):)

Geri