Frene basıldığında ses gelmesi

Ynt: Frene basıldığında ses gelmesi

astraowner link' Alıntı:
Bu ses fren yerine debriyajdan gelmesin bende ilk calistirirken geliyor debriyaja basiliyken hatta bir kac kez gelebiliyor el freni cekili ise ayrica birde kontagi cevirince ekranda kontrol ediliyor yazarken gelen bir ses var 3 sn falan suruyor elektronik bir ses o degildir sanirim?

Debriyaja basınca gelen ses arkadan geliyor. Bu ses elektronik park freni ile ilgili olsa gerek, debriyaja basınca araç kısa zaman içinde hareket edeceğini düşünüp kendisini hazırlıyor sanırım.

Debriyajla alakası yok. Sadece frene basınca geliyor.

hokamola link' Alıntı:
Debriyajla alakası yok. Sadece frene basınca geliyor.
Aynı ses bende de hem duruken hem hareket halindeyken ve sadece 2-3 sn geliyor. Tamamen doğal ve normal bir ses 045thumbsup

Merhaba,

Arabamı şubat ayında almıştım. Aldığım günden beri bir sorunum var, servise 4 kere götürdüm, sorun olarak değerlendirmiyorlar.
Arabayı ilk çalıştırdığımda yaklaşık ilk yarım saat boyunca frenden ayağımı çektiğimde çok yüksek gıcırtı gibi bir ses geliyor. Sonra yavaş yavaş kayboluyor. Servis başta zamanla geçer diye beni gönderdi. Geçmeyince bu sefer başka bir kullanılmış aracı test ettirdiler onda da olduğunu göstermek için. Dediklerine göre tüm otomatik astralarda varmış bu ses. Bu sesin normal olmadığını algılayacak kadar uzun süredir araç kullanıyorum, yokuşta değil düz yolda bile çıkıyor ses. Daha önceki araçlarında yokuş aşağı inişlerde kavramadan dolayı ses gelirdi ama bu araçta frene yarım bastığımda bile ayağımı çektiğimde çok daha şiddetli ses geliyor. şimdi bu ses normal diyen Reis İlk bakımda fren balatalarını yada disklerini değiştirmeye kalkarsa ne yapacağım? Arabam garantide olmasa müdahale ederlerdi bu sese diye düşünüyorum. Arabasında benzer durumla karşılaşan arkadaşlar var mı?

ppstr link' Alıntı:
Merhaba,

Arabamı şubat ayında almıştım. Aldığım günden beri bir sorunum var, servise 4 kere götürdüm, sorun olarak değerlendirmiyorlar.
Arabayı ilk çalıştırdığımda yaklaşık ilk yarım saat boyunca frenden ayağımı çektiğimde çok yüksek gıcırtı gibi bir ses geliyor. Sonra yavaş yavaş kayboluyor. Servis başta zamanla geçer diye beni gönderdi. Geçmeyince bu sefer başka bir kullanılmış aracı test ettirdiler onda da olduğunu göstermek için. Dediklerine göre tüm otomatik astralarda varmış bu ses. Bu sesin normal olmadığını algılayacak kadar uzun süredir araç kullanıyorum, yokuşta değil düz yolda bile çıkıyor ses. Daha önceki araçlarında yokuş aşağı inişlerde kavramadan dolayı ses gelirdi ama bu araçta frene yarım bastığımda bile ayağımı çektiğimde çok daha şiddetli ses geliyor. şimdi bu ses normal diyen Reis İlk bakımda fren balatalarını yada disklerini değiştirmeye kalkarsa ne yapacağım? Arabam garantide olmasa müdahale ederlerdi bu sese diye düşünüyorum. Arabasında benzer durumla karşılaşan arkadaşlar var mı?
Benim aracimda otomatik bende ses yok

Otomatiklerde mi varmış. Halt etmiş onu diyen adam. Onu diyen adamın yeri yetkili servis değil, alüminyum doğramacıda çıraklık.

by-Abdullah link' Alıntı:
servisler ciddi bakmıyorlar açıkcası..buna katılıyorum..ben ilk bakımı x serviste yaptırdım..ama gelgörki yanında oldugum halde torpidoyu kırdılar iyimi :) :) :)  napısunz demeye kalmadan ellerınde kaldı..haa sıparısını aldılar ama nolaki,,ınsanın canı sıkıldı halıyle..bu yuzden servismi gorme yuzlerını..istisnalarda az denecek kadar az..
Torpidoyumu kirdilar onlarda tam kazmaymis
Gormesen örtbas ederlerdi.

İlk bakımda torpidoyla ne işleri oluyor kanka? Biz de tedbirli olalım orayı elleme diye...

Geri