Galiba Astra Classic III ve Astra Sedan Üretimi Bitiyor...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Filmk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bayii üretiminin durdurulduğunu söylemişti bayilerinin ellerinde kalanlarda son clasıc lermiş...

H kasa sedan tarih oldu demek..olsun olsun kişisel görüşüm akranlarına göre sönüktü zaten.

Sanırım bir yanlış anlama oldu; Mevzu sadece sedan modeller için değil, Hem sedan hem de HB Classic III için şuan dizel modellerin fiyat listesinde olmaması...

Piyasadaki fiyat performansı oranı en yüksek araçlardandı dizel classic'ler. J kasanın satışlarını artık artırmak için bir yerde dur diyeceklerdi zaten.

C.tesi servise bakıma girdim. O sırada showroomdaki araçları incelerken görevli kıza bu fiyat listesinde dizellerin olmadığını söyledim.
Bana artık yeni H dizel gelmeyeceğini, ellerindeki 2012 lerin son olduğunu ama benzinli modelin gelmeye devam edeceğini söyledi.
H sedan yerine J sedan geliyormuş.

Bu durumda H kasa dizeller altın değerinde satılmaya başlayabilir 2. elde. çünkü J kasalar çok pahalı, H kasalar ise artık sorunsuzluğunu ispat etmiş, her yönden ekonomik ve konforlu bir araç.
Bu yaz 40 binli rakamlara 2. el H kasaları satılırken görürsek şaşırmayalım. Tabi bu durum beni sevindirir o ayrı:D

Ancak aklıam bir ihtimal daha geliyor ki oda şudur;
Opel eğer yeni bir dizel motor üzerine çalışma yapıyırsa mesela combolardaki 1,6 cdti gibi, H kasalarda deneme amaçlı 2015 yılına kadar bu araçlarda kullanabilir.
Yani bir ihtimal bir değişiklik yapıp dizeleri yeniden piyasaya sürebilir.
Tabi bunlar benim kişisel fikirlerim ve ihtimal olarak düşük :D

C.tesi servise bakıma girdim. O sırada showroomdaki araçları incelerken görevli kıza bu fiyat listesinde dizellerin olmadığını söyledim.
Bana artık yeni H dizel gelmeyeceğini, ellerindeki 2012 lerin son olduğunu ama benzinli modelin gelmeye devam edeceğini söyledi.
H sedan yerine J sedan geliyormuş.

Bu durumda H kasa dizeller altın değerinde satılmaya başlayabilir 2. elde. çünkü J kasalar çok pahalı, H kasalar ise artık sorunsuzluğunu ispat etmiş, her yönden ekonomik ve konforlu bir araç.
Bu yaz 40 binli rakamlara 2. el H kasaları satılırken görürsek şaşırmayalım. Tabi bu durum beni sevindirir o ayrı:D

Ancak aklıam bir ihtimal daha geliyor ki oda şudur;
Opel eğer yeni bir dizel motor üzerine çalışma yapıyırsa mesela combolardaki 1,6 cdti gibi, H kasalarda deneme amaçlı 2015 yılına kadar bu araçlarda kullanabilir.
Yani bir ihtimal bir değişiklik yapıp dizeleri yeniden piyasaya sürebilir.
Tabi bunlar benim kişisel fikirlerim ve ihtimal olarak düşük :D

J Sedan gelse de çok pahalı olacağı kesin; 50-55'den aşağı olmaz...Dediğiniz gibi H Sedan ve HB Dizeller oldukça değer kazanacaktır...Sizin aracı bilmem ama şuan Sedan modellerin (1.3) 2. elinin 40 civarında olması ve bundan sonrada 45 ve üstünü zorlamasını kaçınılmaz kılıyor gibi...Ben iyi mi yaptım bu durumda 2012 Sedan almakla zaman gösterecek tabi...

Bence bu durumun classic üretimiyle bir alakası yok classiclerdeki dizel motor euro4tü avrupada euro 5 altı araç satışı bu dönemlerde yasaklanacaktı.. Bunun sonucunda classiclerdeki dizel artık üretilemiyor..

Opel zaten kasa değişikliğinden itibaren 3 sene classic satışı yapıyordu, bu süreç içerisinde de yeni kasa araç kullanıcı güveni kazanıyor opel müşteri kaybetmemiş oluyordu, bir tek g kasada ki yoğun talep nedeniyle bu 5 yıla uzadı... Eğer h kasanın benzinlisinde de aynı talep olursa ki pek sanmıyorum bu süreyi uzatırlar....

Başka bir noktada opelin yeni araçalının fiyatlarının gerçekten çok artmış olması 30-40bin arası iken 40-50 hatta 50nin üzerine çıkmaya başladı opelin orta sınıf araçları. buradan karlı çıkan fiat olacak gibi geliyor bana mesela sedan olarak şuan linea'nın aynı sınıfta aynı fiyatlara dizel rakibi kalmadı

Opelin acilen enjoy plus paketini edition fiyatına çekip 2 model arasındaki 7 bin liralık farkı 2-3 seviyelerine çekmeleri gerekiyor

Son düzenleme:
opelde genelde stok olmaz sipariş üzerine ithal ediliyor.talep az olduğundan kaldırmışlar sanırım

opelde genelde stok olmaz sipariş üzerine ithal ediliyor.talep az olduğundan kaldırmışlar sanırım

ben ankarada servise sormuştum h ve j kasa hangisi daha çok satıyor diye hocam bizi bu sene kurtaran h kasa dizel oldu dedi gelen müşteri j kasanın fiyatına bakınca direk h kasaya yöneliyormuş
opel j kasayı ön plana çıkarmak için türkiyeye getirmeyecekmiş
vallha bende onların yalancısıyım

astra maniaa arkadaşın dediği doğru.dizellerin satştan kalkmasının nedeni 1.3 90 hp motorların euro4 motor olması ve artık avrupa birliği ülkelerinde olduğu gibi türkiyede de ithalatının yasaklanması nedeniyle ellerindeki son dizelleri sattılar.classic3 ve sedanların 1.3 95 hp lik yada başka hacim ve güçte euro5 motorlu versiyonu olmadığı için de malesef şuan için sadece benzinli satıyorlar.classic kasaların üretimi devam edermi daha orasını bilmek yada kestirmek zor ama tahminimce fiyatı cazip olduğu için classic 3 hb leri satmaya devam ederler ama sedanların yeni kasası 2012 nin 3. çeyreğinde çıkacakmış.yenisi çıkınca eski sedanlar bitebilir diye tahmin ediyorum.

hbler için konuşursak astra classic 3 bence bitti artık classic manuel 1.6 benzinli 35bin tl konfor paketi 38bin yeni astra manuel 1.6 benzinli de 40bintl şu durumda ben eski kasanın yüzüne bakmazdım ibr tek otomatik vites düşünenler alırsa alır yeni kasada farkı 5bin tl çünkü

2 sene önce ben aldığımda 1.3 konfor paket manuel 36.500dü yeni kasada dizel yoktu benzinlide 45bin üzerindeydi haliyle herkes classic alıyordu ama artık dizeli yok benzinlisi eski dizel fiyatından yüksek yeni kasada fiyat lisesi üzerinden 9bin tl indirim var

Geri