İnal15,
Arkadaşım çok güzel bilgiler vermişsin. Sana durumu şöyle özetlesem yardımcı olabilirmisin?
2013-Mart ayında aldım aracımı, sürücü altındaki döşemenin göl içinde oldugunu hatta sürücü arkasındaki döşemenin de ıslak oldugunu farkettim. İstanbul-Ümraniyede tanımadıgım Özel bir opel servisine gittim. Direk yagmur tahliyelerine baktılar ve buraları temizlediler. Yoğunca yaprak kütleleri çıktı. su döktüler temizlendi.
2 hafta sonra döşemedeki ıslaklıkta hiç azalma olmadıgını farkedince tekrar gittim aynı servise, aracı bıraktım. ön silecek mekanizmasının altındaki bölümü komple söküp, suyun nereden girdiğini anlamaya calistilar ve silikon vs uygulama yaptılar, fren servosunun ordan biyerden aldıgını söylediler. silikon kuruyunca, araca antifiriz de koyup teslim ettiler. (en baştan beri su şırıltısı var, servisteki ustaya da söyledim, inatla sesi duyamadıklarını söylediler) (Servise yaptıgım ödemeler; 20 TL tahliyelerin temizlenmesi, 170Tl antifiriz ve silikon uygulaması.)
3 gün önce döşemeyi bir yıkamacı da iyice kurutturdum, kontrol de ettim kupkuru. Bugun sabah kontrol ettiğimde şoför döşemesi ıslanmış, Bu üç gün içerisinde uzun bir yol kat etmedim. max. 5km yol yapmışımıdır. Yağmur yağmadı, aracı yıkatmadım, su birikisinden de geçmedim.
Kafam karmakarışık ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Araç su eksiltmiyor fakat aracın şoför tarafındaki döşeme ıslanıyor.
Rica etsem yardımcı olabilirmisiniz? En azından izlemem gereken yol hakkında bilgi verirseniz minnettar olurum.