gaz verince gelen şırıltı ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hsnmsn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benden tavsiye. Benim de bir aracım opel. Opel mi alacaksın iki kere düşüneceksin. Bir kere bir servise girdi mi (rutin bakımlar hariç) ardı arkası kesilmez. Diğer aracım 3 senedir ben de sadece yağ değişimi için bir de triger seti değiştirdim. Onun haricinde kaputunu açtığımı bilmem. Sadece silecek suyu eklerim. O da iki üç ayda bir ancak. Eğer imkanınız varsa aracı bence elinizde çıkarmaya bakın.

İnal15,
Arkadaşım çok güzel bilgiler vermişsin. Sana durumu şöyle özetlesem yardımcı olabilirmisin?

2013-Mart ayında aldım aracımı, sürücü altındaki döşemenin göl içinde oldugunu hatta sürücü arkasındaki döşemenin de ıslak oldugunu farkettim. İstanbul-Ümraniyede tanımadıgım Özel bir opel servisine gittim. Direk yagmur tahliyelerine baktılar ve buraları temizlediler. Yoğunca yaprak kütleleri çıktı. su döktüler temizlendi.

2 hafta sonra döşemedeki ıslaklıkta hiç azalma olmadıgını farkedince tekrar gittim aynı servise, aracı bıraktım. ön silecek mekanizmasının altındaki bölümü komple söküp, suyun nereden girdiğini anlamaya calistilar ve silikon vs uygulama yaptılar, fren servosunun ordan biyerden aldıgını söylediler. silikon kuruyunca, araca antifiriz de koyup teslim ettiler. (en baştan beri su şırıltısı var, servisteki ustaya da söyledim, inatla sesi duyamadıklarını söylediler) (Servise yaptıgım ödemeler; 20 TL tahliyelerin temizlenmesi, 170Tl antifiriz ve silikon uygulaması.)

3 gün önce döşemeyi bir yıkamacı da iyice kurutturdum, kontrol de ettim kupkuru. Bugun sabah kontrol ettiğimde şoför döşemesi ıslanmış, Bu üç gün içerisinde uzun bir yol kat etmedim. max. 5km yol yapmışımıdır. Yağmur yağmadı, aracı yıkatmadım, su birikisinden de geçmedim.

Kafam karmakarışık ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Araç su eksiltmiyor fakat aracın şoför tarafındaki döşeme ıslanıyor.

Rica etsem yardımcı olabilirmisiniz? En azından izlemem gereken yol hakkında bilgi verirseniz minnettar olurum.
gene geldik su kaçırmasına ;) sorduğumda yok eksilme yok diyordunuz şimdi şoför tarafı ıslanıyor diyorsunuz...ben dedim ya bir yeden su atıyor ya conta..şimdi ortaya çıktı hava olmasının nedeni. iç kalorifer peteğine baktırın...amaönce conta basınc testi yaptırın emin olmak için

gene geldik su kaçırmasına ;) sorduğumda yok eksilme yok diyordunuz şimdi şoför tarafı ıslanıyor diyorsunuz...ben dedim ya bir yeden su atıyor ya conta..şimdi ortaya çıktı hava olmasının nedeni. iç kalorifer peteğine baktırın...amaönce conta basınc testi yaptırın emin olmak için

Sayın Semia,

uzun süreli takibimde su eksilmesi görülmedi. bu yüzden su eksilmesi yok dedim. su eksilmesi olmamasına rağmen paspasta ıslaklık var, bu da işin ilginç yanı. kalorifer peteğidir diyorsanız da baktırırım.

conta basınc testi kimler yapar?

Şİmdi Sevgili kardeşim sevise gidin önce bir CO2 testine sokun bunu servisler yapar söyleyin conta tesi yapılacak diye...

şimdi conta testi için bir c02 testi var kapağa takılan ve egzos emisyonu ölçer,biri suya katılan maddenin rengini değiştirmesinden belli eder diğeri basınc
bu arada LPG araçlar nasıl çalışır bilmiyorum yani sistemi acaba bu sistemden lpg sızdırması olurmu? onu zaten CO2 testi ortaya çıkarır..
bunları servis yapar
basınç testi sistemi budur bu ara

80.jpg

şimdi conta testi için bir c02 testi var kapağa takılan ve egzos emisyonu ölçer,biri suya katılan maddenin rengini değiştirmesinden belli eder diğeri basınc
bu arada LPG araçlar nasıl çalışır bilmiyorum yani sistemi acaba bu sistemden lpg sızdırması olurmu? onu zaten CO2 testi ortaya çıkarır..
bunları servis yapar
basınç testi sistemi budur bu ara

80.jpg

Teşekkürler ilginize, servise tekrar ugrayıp bu basınc testini ve radyatörü soracagım.

Geri