gaz yağıyla yıkama

bizim kamyonları yıkıyoduk mazotla gazyağıyla felan zift mift vs ne var ne yok söküyo ama böle boyaya faydası oldugunu bılmıodum arabayıda yıkayım bari :)

tanzikli suyla akıtıp, sabunlamak sonra bol suyla yıkamak önemli yoksa savaş abinin dediği toz moz ne var ne yok üstüne toplar içinden çıkamazsınız..:)

Aynen :) Önemli olan aracın plastik aksamına ve boyasına zarar verip vermeyeceği benim için. Yüzeydeki pislikleri gerçekten çok iyi temizliyor bi zararı var mı yok mu?

Ben gazyağını spreyleme olarak aracın her yerine uyguladım.15 dakika sonra basınçlı duyla araı yıkadım.Mükemmel oldu.

şimdi bu uygulamaya iyi diyende var kötü diyende kafam karıştı :D
Bu uygulamanın moda olduğu yıllarda oto boyalarının kimyasal yapısı günümüzdeki boyalar gibi kaliteli değildi. Kaliteli oto cilası zor bulunur, uygulaması ise tamamen elle yapıldığı için çok yorucuydu, yani imkansızlıklar ve yokluklar bu tür basit alternatif ürünleri öne çıkardı. Eskiden el kadar arabaların dışına bile en az 5 kilo boya giderdi. Zamanla boya teknolojisi çok gelişti, boyalar daha esnek, daha kaliteli dolayısı ile daha uzun ömürlü oldu. Kalite artınca da bu tür (gaz-sirke-amonyak) yıkama şekillerine gerek kalmadı.

Bu uygulamanın moda olduğu yıllarda oto boyalarının kimyasal yapısı günümüzdeki boyalar gibi kaliteli değildi. Kaliteli oto cilası zor bulunur, uygulaması ise tamamen elle yapıldığı için çok yorucuydu, yani imkansızlıklar ve yokluklar bu tür basit alternatif ürünleri öne çıkardı. Eskiden el kadar arabaların dışına bile en az 5 kilo boya giderdi. Zamanla boya teknolojisi çok gelişti, boyalar daha esnek, daha kaliteli dolayısı ile daha uzun ömürlü oldu. Kalite artınca da bu tür (gaz-sirke-amonyak) yıkama şekillerine gerek kalmadı.

en iyisi sonaxta formel yıkatma galiba 25 liraya yıkıyorlarmış duyduğuma göre

sonaxta bidonun birinde şampuan var

20 lira verirsen şampuanı süngerle sürüyorlar

30 lira verirsen aynı şampuanı makinayla köpüge dönüstürüp sıkıyorlar.

sonax ın benzinlik içindeki 10tl ye iç dıs yıkayan yerlerden tek farkı plastik aksamlara tabancayla sprey sıkıyor baska hiç bir artısı yok.

sonaxı zaten hiç sevmezdim memnun değildim ama ankaradaki anıttepe sonax işini iyi yapıyor gibi duruyordu orada bozdu hersey göstermelik aracın içine binince camların pisliginden dısarı göremiyorsun.

sonaxta bidonun birinde şampuan var

20 lira verirsen şampuanı süngerle sürüyorlar

30 lira verirsen aynı şampuanı makinayla köpüge dönüstürüp sıkıyorlar.

sonax ın benzinlik içindeki 10tl ye iç dıs yıkayan yerlerden tek farkı plastik aksamlara tabancayla sprey sıkıyor baska hiç bir artısı yok.

sonaxı zaten hiç sevmezdim memnun değildim ama ankaradaki anıttepe sonax işini iyi yapıyor gibi duruyordu orada bozdu hersey göstermelik aracın içine binince camların pisliginden dısarı göremiyorsun.

meguiarsta iyi değil burda ne yapıcam ben :)

tinerle arabayı komple yıkamıştım zift için sorun olmadı muhakkak tahriş etmiştir adı üstünde solvent....her sakallıya dede demeyin o yıkamaya bidaha gitme derim

tinerle arabayı komple yıkamıştım zift için sorun olmadı muhakkak tahriş etmiştir adı üstünde solvent....her sakallıya dede demeyin o yıkamaya bidaha gitme derim

şimdi iyi bir yıkamacı arıyorum bakalım araba 1.5 aydır çamurlu kaldı

Geri