geri vitese geçerken çıkan ses.

cihanakdemir

Kayıtlı Kullanıcı
41-Kocaeli
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar 2006 cdti corsa c aracımda debriyaja basıp geri vitese atmak istediğimde garç diye dişli sıyırma sesi alıyorum sanki debriyaja yarım basarmış gibi. daha sonra boşa atıp defalarca geriye taktığımda ve debriyaja basılı iken sırasıyla 1-2-R yaptığımda, bu ses çıkmıyor.

işin ilginç yanı bugün ustama gittim; combo arabasında da aynı şekilde aynı ses çıkıyordu ve bu arabalar böyle dedi! :confused:

ilginize teşekkürler :sulanma:

aynı ses benım astramda da var debriyaja basar basmaz geri vitese takınca o ses geliyo ama 2-3 saniye bekledıkten sonra takarsan oyle bir ses çıkmıyo

Kronik..Takma kafana..Olay şu..Boşa alıp direk geri vitese atma..1 veya 2. vitesden birine at sonra geri vitese geç..Kesin çözümü bu..Yapıcak bişe yok can sıkıcıda olsa birçok modelde karşılaşılan bir sorun..

geç gördüm ama ben de taktiğimi söyleyeyim kardeşim. Ben geri vitese takacağım zaman geri vitesin yuvasına getirip az bir kuvvet uygulayarak 2-3 saniye bekliyorum zaten yol açılınca uyguladığım az gücün sayesinde kendiliğinden geçiyor. bundan önce accent era dizel kullandım o araçta da herkes aynı şikayeti ediyordu ama bu şekilde hiçbir sorun yaşamıyordum onda da.

Son düzenleme:
benimde corsa 1.7 dtı aynı sese bende uyuz oluyordum denilenler doğru alalı daha bir ay olmadı geri vitese takarken bi iki snye beklemeye başladım ve aracı tamamen durdurduktan sonra geriye taktım sesi kesti

ilginize teşekkürler arkadaşlar.

direksiyondan ve ön takımlardan gelen sesler gibi bu sese de alışacağız artık :mad:

Geri