Gsi x20xev custom manifold!!!

Teşekkür ederim

yalnızca eksoz sesi duyabildim........mantzelin sesi gelmiyor

haklısınız arkadaşlar egsozun sesi bastırıyor malesef
birdahakine silenceri takarak video çekeceğim...
bu arada herkese iyi bayramlar...

malzeme cam elyaf
ısıyı absorbe ederek motor içine dağılmasını engelliyor (malum headers çok ısınıyor)
böylece motorun performansı düşmüyor

peki cam elyafı sarınca ısıyı headersın içine hapsetmiş oluyoruz bundan hareketle

1- headers bildiğim kadarıyla ciddi ciddi ısınıyor cam elyaf kaç dereceye kadar yanmadan dayanabiliyor?

2-ısıyı borunun içine hapsedince bunun zarar verme olasılığı nedir. çünkü elyafı sararak headersın soğumasını da aynı zamanda engellemiş oluyoruz. bu mantıkla normalde atıyorum 500c ısınan hedaers cam elyafı sarınca dışarıdan gelen etkenler ile soğuyamayınca daha çok ısınmazmı.

3-ısıdan dolayı içinden geçen gazda normalinden daha fazla genleşeceği için motor egzost gazını atmakta daha fazla zorlanmayacakmı? ve bu gaz acaba back pressure yaparak motoru boğabilirmi?

bende aracıma sırf klima borularını korumak için hem klima borularına hemde headersa sarmak istiyorum ama yukarıdakilerde aklıma takılmıyor değil. siz yaptığınıza göre iyice araştırmışsınızdır. bunlarla ilgili merakımı giderirseniz sevinirim.

Hayırlı olsun

1- 1000 c kadar dayanıklı dedi satan kişi
2-zaradan çok faydası var burada amaç headersı sararak ısıyı içine hapsetmek değil motorun içinde yanan karışım borulardan geçereken motor içine yayılmasını engellemek ve ısı iletimi ile hızlıca son susturucu tarafından dışarı atılmasını sağlamak ayrıca cam elyaf ısıyı absorbe edebiliyor aynı zamanda hava geçirgenliğide var

3-herhangi bir boğulma söz konusu değil bu işlem ile motor içine sıcaklığın dağılması engelleniyor demiştim bu sayede aracın çekişi ve performansı artıyor ayrıca eğer aracında açık hava filtresi var ise ondanda randıman alabilmene olanak tanıyor

ben sonuçtan çok memnunum ve tavsiye ederim daha detaylı bilgi için http://www.turbomotorlar.com/asp/product/1/1-x-50-STANDART-SARGI&view=2 burayı ziyaret etmeni öneririm.

teşekkürler...

bu ne sarper...

Geri