Müşterek yaşamanın bir takım kuralları ve zorlukları vardır. Bu kuralların amacı daha rahat yaşamak içindir. Sitelerdeki ortak alanlar herkese aittir. Herkes o alanlardan eşit miktarda faydalanır. Sizin araç park ettiğiniz yerin yasal statüsünü bilmiyorum, o nedenle genel bir yorum yapacağım. Hatalı bir ifadem olursa şimdiden affola. Aracı park ettiğiniz yer ortak alan olarak görüyorsa o şekilde bir branda veya gölgelik kullanamazsınız. Diğer yandan site yönetimi iskan almadan evvel belediyelere bir site yönetim planı verirler, o planda ayrıca nelere izin verilip verilmediği, kat maliklerinin (tapu sahiplerinin) ve kiracıların uyması gereken kurallar da yer alır. Orada yazılanlara herkes uymakla mükelleftir. Kamera konusuna gelince, ben müstakil bir yer aldım. Burada devamlı oturmayacağım için binanın dışına 4 tane kamera taktırdım. Kayıt cihazı (1 tb) ekran, kameralar, kurulum dahil 2150 TL ye işi bitirdim. Bu tür bir sistem kurdurabilirsiniz. Diğer yandan ne yaparsanız yapın aracınızı çocuklardan koruyamazsınız, ben pes ederek yıllar evvel bu işten vaz geçtim. Bir diğer husus ne yazık ki ülkemizde komşularınızla ne kadar çok didişirseniz o kadar çok tepki alırsınız, adalete de fazla güvenmeyin durumu ortada