h4 astraya uygun güçlü far önerisi

genellikle 35 watt

100 wattlık olanları da var ama takıp takmamak kişilere kalmış bir şey. Bu ampüllerden taktırdığın zaman aşırı parlama nedeniyle karşıdan gelenler rahatsız olacaklar, kulağını fazlaca çınlatacaklardır. Diğer yandan tesisat fazla ısınacağı için araya röle konması gerekir. Tekrar belirtmekte fazda görüyorum far tasları kararmaya başladıysa, farların orjinal değilse bundan da arzu ettiğin aydınlatmayı göremeyeceksin.

hocam far taslarım iyi durumda hatta birisi ablam sayasinde 2 ay önce değişti , değiştiğini bilmeyen çok zor ayırt edebiliyor yeniyi eskiyi yani far tasından değil , ampullerim osram 4000 kelvin cool blue dediklerinden . işik çok dagılıyor hani kenarlarda cizği oluşur karanlıkta bende o çizği oluşmuyor , neden böyle oldu anlamadım 2 ay önce farları ayarlattım . SAVAŞ abi ben bu farları takarken birisi beyaz al dedi aynı senin söylediğin gibi düşündüm ve almadım ancak trafikteki birçok insan '' benimki xenon zarar vermez kimseye ''diye uzunla gidiyorlar. ben ramazanın içinde ehliyet almış birisiyim ve o zamanda bu yana 7 defa gece seyahatı yaptım xenonla normal beyaz far arasında bana verdiği his arasında en ufak fark göremedim ikiside aynı gibi duruyor karşıdan . tabi tecrübe ve bilği yönünden sizin kadar olamam. bide şunu söyleyim ben 1 haftadır sürekli uzunlarla gidiyorum yoksa önümü göremiyorum :D yani böyle daha fazla çınlatıyorlardır kulagımı :((. 2 sorum daha olacak bu 100wattlık farların ayarı düzğün yapılırsa karşıdaki insana zarar verme veya rahatsız etme durumu yinede çok olurmu ?? birde benim görüş durumum nasıl olur yani yolu aydınlatsın istiyorum ben başka yeri değil ..

onlar çok pahalı hocam 300 liradab başlıyo xenonlar ayrıyeten benim far camları düz değil dalgalı camlardan düz camı olan yok yani xenona verdiğim paranın karşılığını alamam zaten

Xenon far 125*150 tl arasında degısıyor hocam ıyı arastırın bence..

Ben 91 model aracımın farları ile çok uğraştım. Ne yaptımsa istediğim sonucu alamadım. İlk zamanlarda gece yolculukları ızdırap oluyordu. O zamanlarda Ankara'da olduğumuz için memlekete daha sık giderdik (güzergah:Ankara-Çankırı-Ilgaz-Tosya) O dağ yollarında neler çektim. Farları benden evvelki sahibi komple değiştirmiş ama yan sanayi kullanmış. Ben de farlar pırıl pırıl diye öncelikle far ampüllerini değiştirdim, defalarca far ayarı yaptırdım, ya uzun farlarda ya da kısa farlarda ışık mutlaka dağılıyordu, sonunda birisi farcamlarını değiştir dedi, bosch marka camlarla değiştirdim, azbir iyileşme oldu, daha sonra farları komple boschla değiştirdik. Şimdi eskiye oranla çok iyi ama gene de 98 model aracımınki kadar değil. Xenon farlarla ilgili formda çok konu var, bunlara bir bak ama ortak nokta olarak orjinal değerin 4300 K olduğunu göreceksin. Orjinal değerler için fabrika mühendislerinin ne kadar kafa patlattığı, günlerce, değişik tabiat koşulları altında test yaptığı ortada iken bu konu hakkında en ufak bir bilgi okumamış yedek parçacıların önerileri ne kadar doğru olur bilemem. Biz hep farlar üzerine yoğunlaşıyoruz ama bu aracın farlarına giden elektrik tesisatı hiç kontrol edildi mi? Tesisat eskimiş, yıpranmış olabilir, farlar iyi şase almıyorsa sönük yanar, oraya ayrı bir hattan elektrik vererek denemekte fayda var.

Philips X-Treme Power
Osram Night Breaker
MTEC SUPER WHITE
bosch plus +90
sizce bunlardan hangisini alayım veya sizin önerebilecegini birşey var mı ?????

Son düzenleme:
x-treme bence

Geri