Ynt: hangi markanın kapısından dönüp Astra j yi aldınız
yaklaşık 1 senedir araba alma niyetim vardı
13.000 - 15.000 arasında bir param vardı
bu bütçeye uygun fiat albea veya peugeot 206 ikinci el bir araba bakıyordum
sonra kısmet, Allah verdi bir miktar daha para bu sefer daha üst segment bir araca bakmaya karar verdim
baktığım firmalar Ford, Mazda, Toyota, VolksWagen, Peugeot, Fiat ve Opel
ilk başta şuna kanaat getirdim kendi segmentlerinde kötü araba yok, hepsi birbirinden güzel ve hepsi birbirinden donanımlı, estetik, özellikli, rahat sürüşlü, ekonomik vs. vs.
bu araçların arasından nasıl mı karar verdim
içlerinden en çok beğendiğimi
ve itiraf edeyim ilk başta niyetlendiğim arabayı seçtim
ilk başta Opel'e bakmıştım ve o arabaya niyetlenmiştim, o arabaının bir çok özelliğini araştırdım
ikinci ellerini, sıfırını, donanımlarını, kasa değişimlerini vs. herşeyini
alacağım araba benim ilk arabam olacaktı o yüzden iyi bir araba tercih ettim
genel kanının ve teamülün dışına çıkarak ilk arabamı Opel Astra 1.3 Dizel Enjoy 2012 yeni kasa olarak belirledim
çok yorucu, stresli ve heyecanlı bir serüvendi
bundan bir kaç gün önce siteye yeni üye olmuştum ve alacağımdan bahsetmiştim
astrayı almadan gerçekten tüm diğer arabalardan da etkilendim
hatta şöyle bir anım oldu;
parayı nakit olarak vermeye götürürken mazdaya bakmamıştım hep internet üzerinden incelemiştim mazdayı
arkadaşımla giderken mazda 3'ü düşünmez misin demiştim bayinin önündwen geçerken, ben de düşünürüm ancak pahalı araba demiştim
ama hadi bakalım dedim son an ve geri dönerek mazda bayisine uğradık
sağolsun satış sorumlusu çok iyi ağırladı
elimde çanta, çantanın içerisinde 50.000 TL para
satış sorumlusu elimdeki çantayı almak istedi yorulmayın diyerek ancak içerisinde para olduğundan haberi yok, iş adamı gibi takım elbise vardı üzerimde o yüzden iş adamı zanneti ki iş adamı sayılırız o ayrı mevzu
espri babında hayırdır para mı var yoksa dedi neden vermiyorsunuz
ben de durumu izah ettim evet para var astrayı almaya gidiyorum deyince ve gözümdeki samimiyeti anlayınca
durum biraz daha tatlı bir hal aldı
inanıyorum ki o gün o adam sahip olduğu tüm hünerlerini gösterdi bir satıcı olarak
hatta genelde olur satış bayilerinde güzel bir tane hanım ya size araba durumunu anlatır veya para alış verişinde yardımcı olur hoşgeldin der vs.
o hanımefendi dahi yanıma kadar yaklaştı etkilemek amacıyla değişik bir yakınlaşma ile
bu yazdıklarımı abartmıyorum ve asla eleştirmiyorum veya kınamıyorum, bunlar çok mantıklı ve olabilecek şeyler çünkü sonuçta o satışı yapabilse belli bir kazanç elde edecekti
herneyse uzun sohbetler hesaplar ve kahvelerden sonra yolun sonuna kadar uğurlayarak ve uzun bir müddet arkamızdan bakarak kala kaldı malesef
satmaya çalıştığı araç ise mazda 3 1.6 benzinli full donanımlı bir araçtı ve fiyatı da 51.000 TL idi, o gün pazarlıkla 1-2 bin tl indirim sağlayabilirdim belki de
uzun bir yazı oldu ancak sonuç olarak nedense ve belki de biraz takıntı oldu bende astra
astrada karar kıldım
ve şu an 2 günlük astra kullanıcısıyım
daha önce hiç arabam olmadı, araba sürmüşlüğüm ehliyet kursu ve sınavı dışında olmadı ki 6-7 yıl önce
böyle garip bir durum işte benimkisi
2 gündür bulunduğum şehirde bazen yağmurlu bazen güneşli bir hava var o yüzden araba biraz çamurlu biraz kirli
yıkatmaya götürdüm ancak yine yağmur yağdı
en kısa zamanda güzel resimlerle küçük bir konu açarak sizlerle paylaşmayı düşünüyorum
hepinize saygılarımla