hava filtresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Falan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben sadece 3000 devir sonrası hafif çoskulu bir ses istiyorum. ayrıca açık hava filtresnin motordaki görselliğinide sevmiyorum. bence herşey orjinaline sadık kalınarak yapılmalı..

peki ben orjinalini nerden anlıycam ?

Motorda değişen birşey yok , mekanik bir parça değil bu sonuçta . Orjinal hava filtresi kutusunun üst kapağını ve orjinal hava filtreni sökeceksin evinde bir yere koyacaksın o boşluğada açık hava filtresini takacaksın hepsi bu mantık aynı mantık , çalışma herşey aynı tek farkı gaza bastığında filtrenin egzoz gibi ses vermesi :)

Orjinal olduğunu filtrenin üstündeki simota kabartmasından ve mavi renk olmasından anlayabilirsiniz (simotalar çoğunlukla mavi renk filtre üretir kırmızı , sarı ve diğer bilimum renklerde değil !)

Hepsini geçtim bir ürünün kutusu ve bandrolü olmalı orjinal olduğuna dair filtreyi aldığınız yere muhakkak bunu sorup öyle alın ve kabartma , renk olayınada çok dikkat edin

Ben aslında açık hava filtresi önermem aracı her mevsim alt devirlerde boğuyor ayrıca motor arıza ışığıda yakıyormuş. Fiyatlarına baktımda 100 lira falan normal kutu içi filtre arkadaşlar 100 lira ona vereceğinize 100 lira daha vererek gerçek bir kutu içi performans filtre alın bu filtreleri kullanıpta olumsuz yorum atan görmedim bu güne kadar tabi karar size kalmış

Ben aslında açık hava filtresi önermem aracı her mevsim alt devirlerde boğuyor ayrıca motor arıza ışığıda yakıyormuş. Fiyatlarına baktımda 100 lira falan normal kutu içi filtre arkadaşlar 100 lira ona vereceğinize 100 lira daha vererek gerçek bir kutu içi performans filtre alın bu filtreleri kullanıpta olumsuz yorum atan görmedim bu güne kadar tabi karar size kalmış

Ben 2 defa adi ve universal diye tabir edilen açık hava filtrelerinden (şu 40-50 liraya satılanlardan) kullanıp söküp attım hiç bir arıza ışığı yanmadı , alt devirlerim ölmedi ancak performans artışıda olmadı çünkü adı üzerinde adı sanı belli olmayan bir filtre idi sadece egzos gibi ses veriyordu gaza abanınca , herkes dönüp sana bakıyordu yolda :rakir: :dil:

Simota , K&N ve AEM gibi markalar ise hem performans hem ses vermek için üretilen filtreler bunlardan sesle beraber performansta alınır

Ben 2 defa adi ve universal diye tabir edilen açık hava filtrelerinden (şu 40-50 liraya satılanlardan) kullanıp söküp attım hiç bir arıza ışığı yanmadı , alt devirlerim ölmedi ancak performans artışıda olmadı çünkü adı üzerinde adı sanı belli olmayan bir filtre idi sadece egzos gibi ses veriyordu gaza abanınca , herkes dönüp sana bakıyordu yolda :rakir: :dil:

Simota , K&N ve AEM gibi markalar ise hem performans hem ses vermek için üretilen filtreler bunlardan sesle beraber performansta alınır

O zaman sen filtreni taktıktan sonra hem kaput açıkken hem kaput kapalıyken hemde seyir halindeyken videolarını paylaşırsın umarım :) 3000-3500 devire kadar ses çok bariz belli değilse çok rahatsız etmiyorsa bende açık taktırabilirim..

seni bekliyorum ;)

En garantisi kutu içine pipercross filtre koyman olacaktır, ümit abiye ulaşırsan kargo ile sana fişekleyebilir filtreyi. Forumda Z20LEH adlı kullanıcı, özel mesajla bir ulaş istersen.

valla ben bi açim tozlanma falan varmı diye kontrol edim dedim ama beceremedim :=)

Bence direk kutu içi k&n alın kafanız rahat olsun bir de temizleme kiti alırsınız mis gibi...

Bence direk kutu içi k&n alın kafanız rahat olsun bir de temizleme kiti alırsınız mis gibi...

kitiyle beraber 230 tl bence çok para.. zaten bugün açtım baktım çok kirlenmemiş gibi ..sizce?

Ekli dosyalar

• 2013-10-20_17-27-40_268.webp
    2013-10-20_17-27-40_268.webp
    53.6 KB · Görüntüleme: 13
  • 2013-10-20_17-27-46_278.webp
    2013-10-20_17-27-46_278.webp
    56.5 KB · Görüntüleme: 10
ilk etapta 230 çok gelebilir ama bir daha filtre değişimine gerek kalmayacak ve para harcamayacaksınız ve işte gerçekten bunun gibi kaliteli kutu içinde farkı göreceksiniz.

Geri