Trafikte herkesin kaderin birbirine bağlı. Bundan nefret ediyorum ama maalesef bu böyle. Neden benim kaderim ciğeri beş para etmez, kendi hayatına önem vermeyen bir serseriye bağlı olsun? Neden benim 10 aylık bebeğim ve çok sevdiğim eşimin kaderi o kendini bilmez adamınkine bağlı olsun? Neden onu yapacağı hatanın cezasını ben çekeyim?
Kendi yaşamına değer vermeyen biraz heyecan yaşayacağım diye trafiği tehlikeye atan bir insan gelip de benim arabama çarparsa 10 aylık bebeğim ve eşimden olursam ne yaparım?
Elime silahı alsam ve birine doğrultsam sonra da tetiği çeksem ve karşımdaki insanı öldürsem, bunun alkollü araba sürüp ya da aşırı hız yapıp birini öldürmekle ne farkı var?
Silahı çekerken içinde mermi olduğunu bilmiyordum şaka yapmak istedim
demek ile
Alkollüydüm ama amacım o insanı ezmek değildi evime dönmek istiyordum
demek arasında bence bir fark yok.
ikisi de bence aynıdır. Yaralanmalı ve ölümlü kazalarda kusurlu tarafa ağır cezalar ve yaptırımlar uygulanmalı. Ben eşimle çocuğumla trafiğe çıkarken korkacağıma o kendini bilmez direksiyona geçerken başına gelecekleri hesaplasın ve korksun. Açıkcası benim bir sevdiğimin başına böyle bir şey gelse ben katil olurum o derece açık konuşayım. Çünkü benim için yaşamanın bir anlamı kalmaz. Ömrümün 20 senesini hapiste ya da başka bir yerde geçirmişim ne fark eder? Aslanlar gibi gider yatarım.