hepimizin izlediği anne ve bebeğinin kurtulduğu kaza analizi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bzgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bzgin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar hepimizin büyük ihtimalle izlediği ve ALLAH'IN yadım ettiği anne ve bebeğinin kazası ile ilgili aracın tekerlerinin önce dördünün kilitlenmesini sonra ön tekerlerin patenaj çekerken arkaların yine kilitlenmesini sürüş tekniği ve araç tekniği bakımından değerlendirebilir misiniz?Ne yapılmalıydı ne yapılmamalıydı böyle bir durumda?Bilgisi olan arkadaşlardan yorum..

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=121419

bende anlayamadım o olayı.el frenini çekmiş olabilirmi???

bende akşam izledim şok oldum gerçekten..kadın mucize eseri kurtuldu allah korudu..bence tekerlerin düz değilde yana açık olması aracın kadının üzerine çıkmasını engelledi diye düşünüyorum...

kadının altına gırmemesını tek nedenı aracın kartel bolumunun yere alcak olması eger yuksek bır arac olsaydı hıc sansı yoktu eksozla cıkardı parcalanmıs yuzyle arkadan
bakarsanız userı kıs malum kalın araba bır turlu altına cekemedı allah bagısladı yavrusuna saygılar.........
kısa not: aynı ılcede(elmadag) pazar kurulur ben arabayı cektım rampa yukarı araca bındım kadın yukarıdan cocuk arabasıyla gelıyo kocasıda var elındekını degıstırıken araba elınden kurtuldu cocuk arabası sıze yemın edıyorum dırek benım arabanın sol farına suratle gelıyor o refleksle ındım arabdan arabayı tuttum cocuk kucagıma geldı dustum ama zıyanı yok cocuk kurtuldu o an gozumun onune geldı...

Yerde fazlaca yumuşak kar olması kadının hayatını kurtarmış.Haberde yazdıgına göre kadın arabanın önüne düşmüş, yani araba zaten kayarak mı geliyordu (kontrol den çıkmışmıydı) belli değil.Aracın soforu el frenini çekerek aracı durdurmaya/yavaşlatmaya çalışıyor, fakat bu olmayınca direksiyonu sola çevirip gaza basıyor (tahminim) böylece araca " L " şeklinde bir hareket yaptırıp kadını ezmekten kurtulmayı düşünmüş olabilir.ama yol eğimli (yokuş aşağı) oldugundan arac direksiyon hareketine tepki vermiyor ve başı boş şekilde kaymaya devam ediyor.Sonunda ,kadının aracın önünde yere sürtünmesinin de etkisyle araç kar birikintisine saplanıyor.Sürücü ve daha çok altta kalan kadın çok şanslıymış, araç kar birikintisine değil de direkt bankete yada sert herhangi bir başka engele çarparak da durabilirdi...

Suç tamamen yayadaydı muhtemelen dalgın bir zamanına geldi sürücünün aracı sağa kırması doğru değildi kadının başı tekerin altına doğru geldi ilk kadını önüne aldığı anda sola kaldırıma doğru kırsaydı direk tekerler kaldırıma çarpıp durabilirdi ama kar birikintisine tam zamanında saplandı kadının verdiği sadaka varmış

Suç tamamen yayadaydı muhtemelen dalgın bir zamanına geldi sürücünün aracı sağa kırması doğru değildi kadının başı tekerin altına doğru geldi ilk kadını önüne aldığı anda sola kaldırıma doğru kırsaydı direk tekerler kaldırıma çarpıp durabilirdi ama kar birikintisine tam zamanında saplandı kadının verdiği sadaka varmış

:good: :good: :good: gerçekten verilmiş sadaksı varmış

Bu tip kaymalarda "ileri sürücülük teknikleri" işe yarar mıydı acaba ?
NTV de bu kaza üzerine, kaygan zeminlerde ne yapılması gerektiği belirtiliyordu ama izleyemedim.

Bu tip kaymalarda "ileri sürücülük teknikleri" işe yarar mıydı acaba ?
NTV de bu kaza üzerine, kaygan zeminlerde ne yapılması gerektiği belirtiliyordu ama izleyemedim.
Ileri surucuk dersi alacak kadar araba kullanmaya merakli biri zaten oyle bir havada civisiz lastikle veya ne bileyim zincirsiz lastikle yola cikmaz.

gerçekten kötü bi durum. olaydan sona çevreden gelenler şöföre fırçalıyolardı görüyonda yukardan niye geliyosun falan diye..
bu arada o corsa kimin çabuk söylesin siteden ihracını talep edicem :)

Geri