herkes için çok önemli acil yardım....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Teacher
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Teknik el kitabında yazmıyor mu oradan bak.

ScArC' Alıntı:
peki astra h ler (1.6) için bulabileceğimiz kaliteli kayışlar var mı piyasada? (opelin serviste taktığı dışında, marka fln olan)
heer seyin yan sanayisi alınır ama trigeri tavsiye etmem önemli biparca cünkü:mad:

Kardeş 4 yılda bir değişir. çünkü lastik sonuçta zamanla yıpranıyor. km ye kesinlikle bakılmaz. 4 yılda bir:alkis:

wolfside2001lk5.gif

X18XE' Alıntı:
km 60000 ama yıl olarak 5 yılı doldurduysa kmye bakılmadan değişiyo diye biliyorum
kuzenimin 99 vectra sı vartam 7 yaşında ve sadece 25000 km de, okadar temiz kullanır ve üstüne titrerki kirlenmesin diye garajdan çıkartmaz aylarca:kop: geçen yaz triger kayışı koptu ve motor haşat duruma geldi, yani sadece km ye bakmadan mümkünse 4 yılda bir değişmesi lazım.

her ne kadar 60000 normal kabul edilsede ne kadar sürede 60000 yapacağın önemli bence 4 yıl veya 60000 daha doğru olur diye düşünüyorum

:good:
corsa-c' Alıntı:
60bin km'de değişmesi gerekir.fakat set olarak değiştirirseniz bi 60bin km daha aklınız orda kalmaz.(kayış,gergi rulmanı ve devirdaim)
hatırlarsanız ilk vectra-c'nin lansman reklamlarında (gazetelerde)30bin km.bakım diye ilanları vardı.fakat ne olduysa 30bin.km ibaresi kalktı (sanırım 7500km'de bakım yaparak 4 kere ekmek yiyecek servislerin baskısı ile). aslında yeni nesil araclarda vc-c,ast-h,cr-c gibi ilk 30bin km'ye cevap verebilecek filitre grubu ve yağ kaliteleri zenginleştirilerek sorun yaratmaması için mühendislik çalışması yapıldığını duymuştum.tabi orjinal parçalar için söylüyorum.ama ülkemizde bırakın özel servisi yetkili servisler bile sizi bir dahaki servis zamanı için yağ kartınıza 7500km sonrasını yazmayı alışkanlık haline getirmişler.
size tavsiyem,aracınızın kullanma klavuzundaki servis aralığı bölümlerini dikkatli okumanızı tavsiye ederim.
piyasada prensipli çalışan ve başı ağrımaması için orj.parça kullanan özel servisler çok az.gerekirse parçaları yetkili servisten alıp,güvendiğiniz özel servise taktırabilirsiniz.
Gönlüne eline sağlık.

Geri