hidrolik direksiyon sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan murtili
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

murtili

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 1997 model astra gls aracımın direksiyonunun sertiği normal değil yağ değişimi yeni yapıldı pompa sağlam düz yolda giderken bile direksiyon sağa sola atıyo sanki bozuk yolda gidiyomuş gibi sıkı tutmak gerekiyo sağa çekme ve titreme vardı rot ayarı yaptırdım lastikler içerden aşınmış bunbların direksiyon sertliği ile alakası varmıdır sorun hala devam ediyo lastiklerin yer yapması için 1000 km gitmem gerekiyo. değerli görüşleriniz için tşk ederim

yardımcı olucak kimse yokmu

amortisörlerden tut stabilizatora kadar hatta teker de dahil herşey olabilir onun için herkez görmeden cevab vermenin zor olduğundan yazmamışlardır.
rot ayarı yapıldı ise merak ettiğim nasıl teker içten yer:(

aracı yeni aldım önceden yemiş aslında öğrenmek istediğim rot balans ayarı ne kadar etkileyebilir direksiyonu

aracı yeni aldım önceden yemiş aslında öğrenmek istediğim rot balans ayarı ne kadar etkileyebilir direksiyonu

rot -balans değilde anladığım kadarı ile senin dreksiyonda bi boşluk var gibi...
bu durumda direksiyon kutusu ( bütün olarak rotlar rot başları ) mafsal dahil gözden geçirmek lazım ....
arıza muhtemel bu sistemde bi yerdedir ...
bu durumda dreksiyonsa ağırlaşmaylan beraber ses felanda gelir ayrıca hidrolik kaçağıda olabilir liftte kaldırım bakmak lazım ... vs gibi
ön düzen hor kullanılmış opellerde hep sıkıntı çıkarır. yapacak bişey yok

ayrıca pompanın basıncına da bakılmalı eğer pompa basıncı düşükşe sertleşme yapabilir.

sagolun tskler hafta sonu baktiricam dediginiz yerlere paylasirim

Direksiyon kutusu arizaliysa saga sola sekme yapar hatta biraz hız yaptığında direksiyon saga sola vurur ama sertleşme ile hiç karşılaşmadım ben.

amortısor ust bılya ve takozuna baktır

Direksiyon kutusu arizaliysa saga sola sekme yapar hatta biraz hız yaptığında direksiyon saga sola vurur ama sertleşme ile hiç karşılaşmadım ben.
şimdi hocam kutu arızalı ise hidrolik tam vazife yapmıyorsa ne olacak ağırlaşacak direksiyon şimdi bu modellerede zaten günümüz arabaları gibi tüy gibi direksiyon aramamak lazım oda işin başka bi tarafı tabi

Geri