- Konuyu Başlatan
Problem , map sensoru degisimi ile cozuldu arkadaslar , yardimlariniz icin tekrar tesekkurler.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Problem , map sensoru degisimi ile cozuldu arkadaslar , yardimlariniz icin tekrar tesekkurler.
Erken konusmusuz arkadaslar . Evet map i degisince 3-4 gun duzene girdi arac. ama sonra yine tekrarladi. 3000 devirin ustune cikinca hemen yigilma yapiyor ve o devirde sabitliyor .Ustelik artik daha cok ypmaya basladi. onceden sadece rampalarda ve zorlayinca yapardi simdi duz yolda bile yapiyor. aracta dizel partikul filtre yok. Fransada manifoltu temizletecegim ustada yok. servisine sordum o boru tikanmazki ya biz onu temizlemedikte degistirmedikte diyor. turbo hortumlarida saglam. baska hangi parcadan yapar bilmiyorum.Geriye tek bir parca kaldi degistirmedigim oda burdaki adiyla Débitmetre , tr de hava akis sensoru , bu arada onuda temizledim ama bir sey degismedi. cihaza baglandiginda arac P0234 ve P0110 hatasi veriyor.. yorumlarla yardimlar icin simdiden tsk ler
http://www.astraownersclub.com/vb/showthread.php/729089-Over-Boost-Condition-P0234
http://www.astraownersclub.com/vb/showthread.php/622296-P0110-fault-code
bunlarıbi inceleyin derim.
turbo sensör ve selenoid valve lerinde sorun var gibi.
kurum sebeplide olabilir selenoid valvede arızada olabilir vakum veya turbo basıncı kaçağıda...
Maf sensorunun ptc sini değiştirmeyi deneyin.değişimi ile ilgili bir başlık vardı ama bulamadım baya eski bir konuydu.debimetreyi sökünce zaten direk görünüyor.söküp aynı malzemeyi elektronik malzeme satan biryerden alıp lehimleyebilirsiniz.
tesekkur ederim cvp icin. o parcaya baktim fakat o silindir kafesin icine pressli yapistirma sanirim. vidali felan da degil. sokulemiyor sokulse takilamiyor gibi bir sey. markasi Bosch ve referans numarasi :0281002618 . gorsel olarak kendinizde gorebilirsiniz Google den. tesekkurler
Bu arada degisen parcalar ve ve ucretlerinide paylasmak isterim
EGR valfi : 160
map sensoru (bosch referans numarasi:0 281 002 844) : 37
Hava filtresi (bosch F 026 400 049) : 17
iscilik : 100
Toplamda : 314