HIZ ÖLÇER, GPS ve OTO KM. HIZLARININ KARŞILAŞTIRMASI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sereye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sereye

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Combo'07 aracımın gerçek km. sini merak ettim.

Bolu dağı İstanbul istikametinde virajlardan birinde (OTOBAN DEĞİL, D100) HIZ ÖLÇER var.

Yolum düştüğünde;
1 - Hız Ölçer,
2 - GPS cihazı
3 - Oto hız KM. si ile kıyas yapma imkanı buldum.

Hız ölçer ve GPS cihazı 78 km/s. gösterirken, oto km.sinin 80 (FAZLA) olduğunu gördüm.

Diğer zamanlarda da 90 km. de de, 100 - 110 km. de de oto km. sinin 2 km/s. 120 ve 130 da 3 km/s. fazla olduğunu farkettim.

GPS cihazının hatalı ölçme ihtimali sıfır. Oto üreticileri kısmi de olsa az fazla şeklinde ayarladıklarını tahmin ediyorum.

Buraya konu açacağım aklıma gelmediği için tam net sıhhatli ölçüm yapmadım ama unutmazsam yeni veriler ekleyeceğim.

Sanıyorum; araç eskidikçe, mekanik donanımlı sayaç tipleri fazlalık miktarı daha da artar.

GÖRÜŞLERİNİZ ?

gösterge hatası artı üstüne okuma hatası da eklendiğinde bence bu kadar yakın olması gerçekten başarılı bir sonuç.Ve bütün otomobillerde sonradan yapılan değişiklik yok ise fazla gösterme yönünde bir yanılma vardır.

2003 Astra G, saatin oradaki 2 düğmeye elimle basılı tutunca çıkan hız ile kadran arasında 5 km fark var. Kadran 5km EKSİK gösteriyor. Peki ben kime güveneyim? :D Kırıkkale yolundaki radar araçlarından birinin yanında durup dorucam bi sefer gidişimde, sopa yemem umarım polislerden

gps sasmaz bence km h sasar :D

her araçta %10 kadar sapma payı olabileceği için, azami hız tespitlerinde de %10 luk bir hoşgörü gösterildiğini duymuştum.. yani azami hızın 90km/s olduğu yerde uygulamaya rastlarsanız, 99km/h ye kadar müsamaha gösteriliyor.. müsamaha konusunu bilmem ama benim aracımda da 6km/h lik bir hata payı var.

SEzai abi dediklerin doğrudur şasma payı km/h e göre olabilir bana görede gps şaşmaz:D

lastik ölçüleri orjinal değilse sapmalar normal

konu daha önce de verilmişti.

hız göstergelerinde firmalar tarafından % 10 değerine kadar sapma güvenlik amacıyla verilir,
lastiklerde orjinal ebat ile % 0 sapma göstermediği durumda ( çap ) kadrandaki sapma payı artar/azalır-yuvarlanma farkı %negatif ise-...

her araçta %10 kadar sapma payı olabileceği için, azami hız tespitlerinde de %10 luk bir hoşgörü gösterildiğini duymuştum.. yani azami hızın 90km/s olduğu yerde uygulamaya rastlarsanız, 99km/h ye kadar müsamaha gösteriliyor.. müsamaha konusunu bilmem ama benim aracımda da 6km/h lik bir hata payı var.

%10luk payın nedeni yanılma payı değil ki, gözün sürekli kadranda hızı tutturmaya çalışmayasın diye trafik pay veriyor. pay vermezse çok fazla kişi ceza yer.

Geri