Hıza duyarlı direksiyon

Ynt: Hıza duyarlı direksiyon

ben arasıra dip gaz yapıyorum ve farkı bariz hissediyorum anında direksiyon sertleşiyor teyibide açıp yapıyorum bu işi ve sesde bir anda yükseliyor elimden geldiğince tüm sistemleri test ediyorum,misal bir göbekten dönerken gaza yükleniyorum hemen esp devreye giriyor araç gaz kesip savrulmayı önlüyor bazen ışıklarda dip gazla kalkıyorum hemen tcs ve sınırlı kaydırmalı difransiyel devreye giriyor ön takımlardan tak tak tak sesi gelmeye başlıyor difransiyel kilitlenip açılıyor ve pantinajı kesiyor.

Sn. Ulas79,

Astra 1.6T neler yapabiliyor? Limitleri neler? Yol maceralarınız var mı? Şu araca bulaşmayın gibisinden :)

Gökhan_55 link' Alıntı:
aynen öyle... bahsettiğiniz sistem mevcut ve çok hayati bir öneme sahip.. bu özellik insignialarda yok ve 2 gün önce insignia ile bu yüzden kaza tehlikesi geçirdim araç suya girince direkyin tam yarım tur döndü kendi kendine

Hocam geçmiş olsun,
Heralde çevre müsaitti, sağa sola dokunmadan kurtarmışsınız.

Ben de geçen gece hız kasisini son anda gördüm, fren pedalına abandım,abs varmış araçta gerçekten :) Ama esp yi deneyecek yer bulamadım henüz.
TCS yi bir ara off yaptım, kalkışta direk patiye düştü.

Ben de işim gereği askeri ve ticari araçlarda çalışıyorum.Orda kullanılan direksiyon kutusu da değişken oranlı, orta da daha sert, tam sağ ya da solda daha yumuşak.Sahiden öyle olması lazım, çünkü yüksek hızda virajı kaçırmamak ya da ani hareket yapmamak için daha düşük çevrim oranı ve buna bağlı olarak  direksiyonda daha yüksek el torku gerekli.

drwaverunner link' Alıntı:
Sn. Ulas79,

Astra 1.6T neler yapabiliyor? Limitleri neler? Yol maceralarınız var mı? Şu araca bulaşmayın gibisinden :)
valla birkere biriyle hafif kapışmam oldu 70 le sabit giderken Q7 sollamaya kalktım sola geçip yanından yavaşça geçecekken adam hafif hafif gaza basmaya başladı bende uyuz oldum dipgaz yaptım 2-3 sn sonra kadrana baktığımda 155 civarı bi hıza ulaştığımı gördüm dikizden Q7 yedinin yardırarak geldiğini gördüm ileride ışıklar vardı yeşil yanıp sönmeye başlamış ben firen yapıp durmaya başladım Q7 şöförü şoka girmiş şekilde sarı ışıkta yanımdan son sürat geçti adam resmen kafayı çevirip bana öyle baktı.araç çok ani hızlanıyor gaza nasıl basacağıma alışana kadar 1 ay geçti bazen turbo kurumlanmasın diye dip gaz yapıyorum insanın içi bir hoş oluyor araç 160 km hıza bir solukta çıkıyor daha son sürat denemesi yapmadım ama benzinide şerbet gibi içiyor bu ara 13,9 lt den 12,2 lt ye zor düşürdüm tüketimi.

ulas79 link' Alıntı:
[quote author=drwaverunner link=topic=637.msg9229#msg9229 date=1298573832]
Sn. Ulas79,

Astra 1.6T neler yapabiliyor? Limitleri neler? Yol maceralarınız var mı? şu araca bulaşmayın gibisinden :)
valla birkere biriyle hafif kapışmam oldu 70 le sabit giderken Q7 sollamaya kalktım sola geçip yanından yavaşça geçecekken adam hafif hafif gaza basmaya başladı bende uyuz oldum dipgaz yaptım 2-3 sn sonra kadrana baktığımda 155 civarı bi hıza ulaştığımı gördüm dikizden Q7 yedinin yardırarak geldiğini gördüm ileride ışıklar vardı yeşil yanıp sönmeye başlamış ben firen yapıp durmaya başladım Q7 şöförü şoka girmiş şekilde sarı ışıkta yanımdan son sürat geçti adam resmen kafayı çevirip bana öyle baktı.araç çok ani hızlanıyor gaza nasıl basacağıma alışana kadar 1 ay geçti bazen turbo kurumlanmasın diye dip gaz yapıyorum insanın içi bir hoş oluyor araç 160 km hıza bir solukta çıkıyor daha son sürat denemesi yapmadım ama benzinide şerbet gibi içiyor bu ara 13,9 lt den 12,2 lt ye zor düşürdüm tüketimi.
[/quote]
Hocam en azından yaktığını hak ediyordur alet.  dile kolay 180 hp :)

Bende gerçekten 1.6T limitlerini merake ediyorum hızlanmasını, vites aralarını ve son hızını, gerçekten güçlü bir motor hakkını veriyordur.

Allah var alet hakkını veriyor dip gaz yaptığımda çıkan sesi duymanız lazım millet kafasını çevirip bakıyor zaten bu tüketim değerlerinin sebebi hep o ses ;D

benim eski corsa sportta (2004 model) hıza duyarlı direksiyon vardı. yanılmıyorsam 60-70 km'nin uzerinde direksiyon sertleşiyordu... cok yuksek hızlarda dahi aracımla su birikintisine girsem, direksiyon sanki kemikleşiyor ve kontrolü kaybetmiyordum... hatta bu yuzden bir kac defa florya-bakırköy arası sahilyolunda buyuk kaza atlattım.... lastikler de continental idi... geniş su tahliye kanalları vardı.... hız tipi....

fakat bizim astralardaki hıza duyarlı direksiyon daha komplike bir guvenlik sistemini icerir diye dusunuyorum....

Ben o bakımdan şanslıyım açıkcası Flexride'ın en büyük görevlerinden bitanesi direksiyon, zaten manuel olarak sporta geçince direksiyon hemen sertleşiyor.

bu flexride 1.4 turbo ve 1.6 180 bg'lere çok yakışır, çok iyi gider diye dusunuyorum.... iyiki bu seçenegi almışsınız.

Geri