başlangıç fiyatları astra J ve civic için aynı sayılır şu anda.ikisi de 40.00lira gibi bir fiyattalar.İkisi de C segmenti.İkisini de deneme şansım oldu.malzeme kalitesi arasında resmen dağlar kadar fark var.ancak büyüklük genişlik yanı sayılır.Honda nın yayları biraz sert geldi.Görüş açıları astraya göre daha iyi özellikle de park ederken...ancak 70km hızdan sonra hissettiğim o hızı ben kendi corsamda abartısız 100de hissetmeye başlıyorum.Far aydınlatması çok başarısız.astra ile yanyana durduğunda astra civic in önünü aydınlatyordu(ikisi de merceksiz halojen) başlarda civic astraya göre daha sessiz gibi dursa da gaza basınca açık hava filtresi varmışçasına bağırması,0dan 140a ancak 2.5dakikada bağırara bağıra çıkması gibi etkenleri göz önünde bulundurursak kesinlikle Opel derim.Düşük devirlerde gaz tepkisi opele göre daha iyi.Opel 3000e kadar bekleyip 3000de canlılık gösterip 4000-6500arası bir anda kudururken,honda motorları 8subabtan 16subaba geçişi daha dengeli daha kararlı yapıyor...Ama sonra tıkanıp kalıyor....
Herşeyi geçtim , Honda motorları için performanslı diyen tokatlamadığımız 3.20kalmadı diyen bir çok arkadaş nasıl oluyorsa 1.2lik açık hava filtreli B segmenti corsayla aşağı yukarı aynı seviyede kalıyor.100den sonra corsa açığı kapatıp yetişiyor ve hatta bazen el sallayabiliyor(motor soğukken)
Kaldı ki honda nın katil lakaplı meşhur C SEGMENTİ Type r ını isterseniz Opelin kendi halindeki 1.6 motorlu B SEGMENTI corsa opc si ile bir karşılaştıralım....
Herşeyi geçtim , Honda motorları için performanslı diyen tokatlamadığımız 3.20kalmadı diyen bir çok arkadaş nasıl oluyorsa 1.2lik açık hava filtreli B segmenti corsayla aşağı yukarı aynı seviyede kalıyor.100den sonra corsa açığı kapatıp yetişiyor ve hatta bazen el sallayabiliyor(motor soğukken)
Kaldı ki honda nın katil lakaplı meşhur C SEGMENTİ Type r ını isterseniz Opelin kendi halindeki 1.6 motorlu B SEGMENTI corsa opc si ile bir karşılaştıralım....