Honda'dan Opel'e Geçiş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umerto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bildiğiniz gibi bende yeni kasa civic elegance var. Performansına kalitesine dizaynına konforuna gerçekten diyecek birşeyim yok ama. Adamlar nasıl bi sac kullanmışlarsa en ufak şeyde ya yamuluyo ya çiziliyo :)

Geçen sene bi çocuk (ehliyeti yok ) arkadan tıklattı benim arabaya. İndim baktım tampon çizilmiş. dedim hadi git yoluna. Eve geçince bi baktım bagaj kapağının sağ tarafı yamulmuş. Arkadaş yanımdaydı dedim bak burayı görmemişiz. Neyse derken bi baktık tam paraleli sol tarafta yamulmuş :) Allah Allah neyse açalım bagajı bakalım dedik. Oda ne bagaj kilidi de kırılmış bagaj açılmıyo :) dedik biz eve gidelim yoksa birazdan pert olucak bu :))

yeni kasaları hiç bilmiyorum ama bikaç yıl evvel 2001 model honda cıvıc ' e arkadan 50 km ile flash ile çarpmıştık
sonuçta bizim arabanın ön tampon , farlar ,panjur kırılmiş ,şasi eğrilmiş motor kaputu eğrilmiş durumda idi ama hondanın sadece tamponu kenarından çamurluğun yanından hafifçe açılmıştı o kadar ...
galiba eski kasalar nispeten daha sağlamdı..

Son düzenleme:
yeni kasaları hiç bilmiyorum ama bikaç yıl evvel 2001 model honda cıvıc ' e arkadan 50 km ile flash ile çarpmıştık
sonuçta bizim arabanın ön tampon , farlar ,panjur kırılmiş ,şasi eğrilmiş motor kaputu eğrilmiş durumda idi ama hondanın sadece tamponu kenarından çamurluğun yanından hafifçe açılmıştı o kadar ...
galiba eski kasalar nispeten daha sağlamdı..

Haklısınız mustafa bey şimdi herşey şekilciliğe döndü sanki :) mercedes c180 amg var arkadşımda kapısını kapatıyosunuz tenekeyim diye bağırıyo :) o mercedes havasını vermiyor.

burda tartışılan hani şu vurdum dağıldı vurdum bir şey yok mevzusu dayanıklılık yani tamamen kullanılan malzeme arabada kullanılan karoser saç kalitesiyle ilgili ve japonlar 2.sınıf saç kullayor bunu teknoloji ve saça yapdıkları müdahelerle amorti etmeye çalışıyorlar..

mercedes bmw nin kendi madenleri var ve dünyanın en kaliteli saçı olan afrika saçı kullanıyorlar adamların afrikada madenleri var bu saç dünyanın en kaliteli saçı çok az marka kullanıyor bu saçı pahalı çünkü.. vw de opelde sanırsam kaliteli saç kullanıyor.. aslında olayın özü buda buda çok detay ve teknik bende yıllar önce yaklaşık 10 yıl önce makalede okumuşdum..

booşverin durun hondada..ben de opeli satıp 2005 makyajlı kasa vtec honda civic bakacağım..arıza lambasından,kapısınndan bacasında gelen tıkırtıdan,yağ eksiltmesinden bıktım bu opellerin!

hondalarda yağ eksiltiyor kitapçığında 1000 kmde 1 litre eksiltmesi normaldir yazıyor:)

Haklısınız mustafa bey şimdi herşey şekilciliğe döndü sanki :) mercedes c180 amg var arkadşımda kapısını kapatıyosunuz tenekeyim diye bağırıyo :) o mercedes havasını vermiyor.

o mersoda sorun vardır kapı ayarına bir baktırın bence aracı çok iyi biliyor kapadın mı teneke gibi gelmiyor sesi:D

o mersoda sorun vardır kapı ayarına bir baktırın bence aracı çok iyi biliyor kapadın mı teneke gibi gelmiyor sesi:D

Valla çağatay amcamdada beyazı var. Kullananlarada sorabilirsin kimse e200- e250 v.b. mersedesteki gibi olduğunu iddia edemez :) ama sonuçta fiyatla alakalı makul karşılamak lazım :)

bu yaş civarı ( 10 yaş civarı ) ve fiyat olarak bu civarda sağlam araba hatta tam manası ile tank isteyene önerim;
vw bora...
benzinli ve comfortline olacak ama ...
hiç bir açıdan üzmez ( yakıt hariç :) ) ...
performans ,güvenlik ,konfor ,karizma ,ne ararsan var...
hem bir aile arabası hemde performans arabası ..
2001 model 8 valf olan 1.6 sr motorları çok sağlamdır.
düşük devirlerde torku çok iyidir yüksek devirde de motor sesi spor araba hissi verir ...
lpg yi sevmez.. bozuk yolları sevmez ... altı alçaktır ...
kronik arızası yoktur ...
arabadır yani...
temiz ,bakımlı , fazla oynanmamış ,düşük km li bulunursa göz kapalı alınır..
siz bu boraları gozunuzde fazla buyutmussunuz galıba :)
1-Bora oyle performanslı bır araba degıl bunuda kanıtlayabılırım en kotu astra g vs bora yazdıgınız zaman google bır cok vıdeo cıkar
2-Aile arabası demıssınız aıle derken arkaya oturacaklar kucukse tamam ama buyukse sızde bılıyorsunuzkı boralarda diz mesafesi cok az
3-Kronık arızası derken on konsoldan kapı kenarlarından gelen sesleri bahsediyorsanız boralardada oyle sesler geliyor
4-Saglamlıgına konforuna bir şey diyemem gercektende konforlu ve saglam bır araç

Valla çağatay amcamdada beyazı var. Kullananlarada sorabilirsin kimse e200- e250 v.b. mersedesteki gibi olduğunu iddia edemez :) ama sonuçta fiyatla alakalı makul karşılamak lazım :)

sorun çıkardığı doğruda o kadarda değil bizdede vardı aralıkta sattık :D

98 2000 prelud almıyacaksan honda yaramaz tam bir teneke heleki civikler...

Katılıyorum+
Arkadaşlar yapmayın etmeyin, karşılıştan arabalar 1.4 honda ile 2.5 vectra :DTemizini bulursan ben bu güne kadar kutu kolaya binmişim dersin ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri