ilginç bir ilan

benimde aklıma ilk suda kalma olayı gelmişti ama ilan yanlış verilmiş gibi.
adam, araç sel suyundan dolayı pert çıktı diye yazsa anlayacam da büyük yazıyla değişen yok araç pert yazınca anlamsız oluyor :)

bu kadar iddalı yazdığına göre değişen olmaması konusunda yalan söylemiyordur. bence de çalındıktan uzun bir süre sonra bulunmuştur o durumda da sigorta perte ayırmıştır..

Alttan hasarlı olması fikri bana pek mantıklı gelmiyor. Alttan oluşabilecek en büyük hasarda bile araç perte ayrılacak kadar masraf açar mı, sanmıyorum. Denize yahut suya düşmesine de katılmıyorum. Eğer öyleyse bayağı bir elektrik sorunu açmıştır. Onun da yapılması/yaptırılması bayağı masraflı olur. Bu paraya satarlar mı, sanmıyorum.

Biri de arasa ya telefonu... :) Ben anlamam bilen biri arasın da biz de anlayalım. :)

Bizim evin üstü burası :)

Pert kaydı olunca ne olurki yani bu araba alınmaz mı alınırsa ne gibi sıkıntı doğurur benim bildiğim kasko yapılmıyor pert kaydı olan arabaya başka bir eksisi var mı ?

benim bi arkadasım almıstı bora aküsü akmıs arabanın alltta bilmem neyi eritmis arac perte çıktı buda aldı ordan iste falan böyle bisey olabilir

pert olan araba sıkıntılı araba demektir bence. 30.000 tl lik araç perte çıktıysa yaptığı kazada (yanlış bilmiyorsam) en az araç fiyatının %50 sinden fazla masrafı var demektir.masraf büyük olunca kasko aracın parasını sahibine ödeyip kazalılarıda kazalı şekilde satıyor.bu araçlar işin erbabı tarafından toplanıp satılıyorlar. işin enteresan tarafı kasko kazalı sattığı araca birdaha riski büyük diye kasko yapmıyor.
bi abinin başına gelmiş; iş için trabzondan minibüs almış. araçta kaza boya yok.satışını alıp gelmiş sakaryaya. sakaryada kasko sigorta yaptırayım demiş.sonuç: kasko yapılmıyor. araç pertden çıkma.önceki sahibinin iş yerinin otoparkını su basınca komple suda kalmış.elektrik aksamını yapıp temizletip satmışlar.arabada sorunlar çıkmaya başlayınca astarı yüzünü geçecek diye aldığı fiyatın birhayli tersine satmıştı.
pertden çıkma araçlar genelde sorunlu araçlardır. 30 binlik kazasız bir aracı 26 bine falan perden çıkma alırsın ama peyderpey yaptığın masrafla yine o 30 bin cepten çıkar. çekilen sıkıntıda cabası tabii...

Alttan hasarlı olması fikri bana pek mantıklı gelmiyor. Alttan oluşabilecek en büyük hasarda bile araç perte ayrılacak kadar masraf açar mı, sanmıyorum. Denize yahut suya düşmesine de katılmıyorum. Eğer öyleyse bayağı bir elektrik sorunu açmıştır. Onun da yapılması/yaptırılması bayağı masraflı olur. Bu paraya satarlar mı, sanmıyorum.

Biri de arasa ya telefonu... :) Ben anlamam bilen biri arasın da biz de anlayalım. :)
alttan hasar alıp da perte çıkan çok araç gördüm abi. Hatta 20 bin km de 2010 model Astra vardı araçta değişeni bırak boya bile yoktu ama pert kayıtlıydı :D dediğim gibi alttan hasar alınca karteri parçalayıp yağı boşaltabilir ve motoru kucağına alabilirsin, yada karşı kaldırıma uçarsın aracın sadece altı hasar görür airbagler açılır mekanik hasar oluşur araç yine perte çıkar....

Ankarada bir ara fazla yağmurdan bir çok araç alt geçitlerde su birikintilerine girip motor ve mekanik hasardan dolayı pert olmuştu.Onlardan olabilir.

tabandan yemiştir darbeyi , vardır bir dümeni

bir arkadaşım geçen sene dizel 2007 punto aldı 21000 liraya.Aldı devir teslim oldu 1 hafta sonra kasko yapacakken önceden araştırmadığından arabanın pert kaydını buldular geri veremediler arabayı,araştırdık,kullanan şirketi bulduk araba refujden atlayıp alttan sağlam darbe almış.4 lastik ve jant eğrilmiş,önden darbe almış motorda büyük hasar varmış vs.vs.ama ne boya da ne de kaportada gram kusur bulamadık.kaportasını on yere göstrerdiler,boya badana yoktu.ilandaki aracı görünce yaşadığmız bu olay aklıma geldi.

Geri