İlk çalıştırmada gelen tik tik ses

Gurkanb

Kayıtlı Kullanıcı
54-Sakarya
İyi akşamlar arkadaşlar. Aracım 2016 astra 1.6 cdti otomatik. Sabahları ilk çalıştırmada 1 2 dakika kadar motordan tik tik tik ses geliyor. Kayış gergi takozu ve avare bilyası değişti. Ses kesilmedi. Aracı hava hafiften ısınmaya başlayınca çalıştırınca ses gelmiyor. Triger zinciri 45bin km önce değişti. YouTubeye yüklediğim videoda ses ön tarafta daha belirgin geliyor. Yardımcı olurmusunuz arızası nedir. Şimdi de teşekkür ederim.

İtici sesi gibi geliyor fincan’da derler sübab iticisi sesi gibi

Bu ses bana eski külbütör üst kapağı arızamı hatırlattı...Ses yapıyorken yağ çubuğunu çekin,ses gidiyorsa külbütör üst kapağının veya değişe biliyorsa diyaframının değişmesi gerek...Benim aracımda diyafram sökülemediğinden komple kapak değişmişti ve problem giderilmişti...

Selamunaleyküm arkadaşlar benim 2004 opel zafira A dizel aracıma motor yaptırdım 1 yıldır sorun yoktu ama şimdi motor ısınınca çok sarsıntılı çalışıyor acayip yağ eksiliyor grupta diyafram dan bahsediliyor benim motorda da bu diyframdan varmı motor kodu y20dth bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Konuyu tekrar açtım ama kusura bakmayın

Selamunaleyküm arkadaşlar benim 2004 opel zafira A dizel aracıma motor yaptırdım 1 yıldır sorun yoktu ama şimdi motor ısınınca çok sarsıntılı çalışıyor acayip yağ eksiliyor grupta diyafram dan bahsediliyor benim motorda da bu diyframdan varmı motor kodu y20dth bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Konuyu tekrar açtım ama kusura bakmayın

Geri