İnsignia mat kaplama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan s3nt1n3l
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ya arkadaşlar tabiki herkesin zevki ayrıdır tartışılması yanlıştır ama bazı arkadaşlar aracları maymuna cevirmekten ne anlıyorlar bende onu anlamıyorum ya güzelim insigniaya bu yapılır mı ya sade bir insignia mat siyahlıyada mat beyazlıyada bin basar be kardeşler yaaaa

Ben de klasik kasa Astra'mı 2011 Temmuz'da satın aldığımda hemen Ziebart'a gidip boya koruması yaptırmıştım. O esnada Ziebart'taki görevli bana "Aracınız sıfır. Boya koruma ile boyanızı güneşin, kuş pisliklerinin zararlı etkilerinden koruyabiliriz ama boyada oluşabilecek sürtünme kaynaklı çiziklere karşı en güzel koruma kaplamadır" demişti. Ne varki maliyeti (1.800TL) boya korumaya göre (430TL) daha yüksek olduğu için tercih etmemiştim.
Şimdi? Köpek gibi pişmanım!!! Temmuz 2011'den bu yana arabam güneş ışığından, kuş pisliklerinden, asit yağmurlarından hiç hasar görmedi. Boyası hala o günkü kadar parlak. Ne varki 7 farklı noktada boya hasarları var. Şereflinin biri "anahtarının ne kadar keskin olduğunu" arka tamponumda test etmiş. Bir gerzek ön sağ direkte muhtemelen bir ağacın dalını törpülemiş. Bir manyak ön tamponun ucunu muhtemelen park ederken çizmiş. bir başka manyak muhtemelen ticari olan aracının sarı rengini, ön tamponumun sol köşesine boylu boyunca bırakmış. Geri kalan yerler Diamond Gloss parlaklıkta :dil:. E ne anladık?
Eğer kaplama yaptırmış olsaydım, bu saydıklarımın çoğundan aracımı koruyabilmiş olacaktım. Gerçek anlamda boyaya bir zararı olur muydu bilemiyorum. Ziebart'ta kaplamanın hava geçirgenliğinin olduğunu ve alttaki boyanın nefes alabildiğini söylemişlerdi. Eğer öyleyse bir zararı olmayabilir. Yine de bir şekilde aracın boyasına yapışan bir şeyin nasıl olup da ona hiç zarar vermeden günün birinde ayrılabileceğini tasavvur edemiyorum.
Her halükarda bu riski alırdım. Aracım biraz daha yaşlansın. Düzeltebileceğim yerleri düzelteyim. akabinde kaplama yaptıracağım. Yalnız mat yerine parlak olanı tercih ederim. Hatta rengi hakim gri olan aracımın tavanını parlak siyah, diğer yerler parlak gri şeklinde kaplamak gibi bir fantezim var.

forumda bir arkadas vectra c ye yaptirmisti, yanlis hatirlamiyorsam mavi renkti, ama linkini bulamadim simdi...

Araçta önceden boya yoksa sıkıntı yaratmadığı söyleniyor. Ayrıca bazı araçların boyalarının hava alması gerektiğide söyleniyor. Daha birçok söylenen var aslında. Ama bunların hepsi uzun vadedeki sonuçlar o yüzden keyf için kaplanır sökülür sıkıntı yaratmaz bence.

zevk meselesi bu insigniam olsa böyle birşey kesinlikle düşünmezdim. rezil duruyor.

Bencede yaptırın, sürtmelerde boyayı korur, yarın öbür gün arabanızı satacağınızda boyasız daha iyi satarsınız aracınızı.

Bencede yaptırın, sürtmelerde boyayı korur, yarın öbür gün arabanızı satacağınızda boyasız daha iyi satarsınız aracınızı.
peki sadece koruma için yaptırmaya değer mi sizce? bi dünya para verip araç satın alıcam ve benden sonraki sahibi temiz arabaya binsin diye ekstradan para verip aracın görüntüsünü bozucak şeyler yapıcam.. Boyasız araba almak isteyen gider bayiden 0 araç alır (sözüm meclisten dışarı). yok sigara içme,yok koltuk kılıfı tak, yok bi dünya para ver kaplat sırf benden sonraki sahibi temiz araca binsin diye....

Geri