İran otomobili Samand...Hayırlı olsun...

arkadaşlar ben hala şu 405 puk'u nasıl üretiyor bu İranlılar anlamadım. Araç MÖ nerdeyse bu iranlılar teknolojiyi bir 10-15 sene geriden takip ediyor sanırım, tabi 2 milyona depo fullenen bir yerde kim bakar ki hangi arabaya bindiğine, İrandaki kadar ucuz olsa benzin ben de direk omega 2,5 alırdım hiç düşünmeden binerdim.
 
ımza olayı yaygaracıların husranına ugradı
jet fazıl durust br adam olmuyabılır
ama boyle bır ıddıa ıle fıkırle karsımıza gelmıstı
yapamazsın edemezsın demek yerıne
sıkı bır denetım altında tutup basarmasını desteklemk yerıne her utrlu kontrolu yakından takıp edıp dolandırma yada kalıteden odun vermesını gozetlemek yerıne
bu umkun degıl basarmazsın deyıp adamın sırektını ıflas ettırıp sonra yurtdısına kacırttılar
her olayda boyle olmuyormu zaten
bıır cıkıyor bor dan yakıt urettım dıyor
onada bılen bılmıyen herkez ylandır olmaz ole sey deyıp kesıp atıyor
denıyelım yada goster ınanalım dıyen yok yada surası eksık olmus sunu soyle yap dıyen yok

Çok haklısın bu memleketteki siyasete çok sinir oluyorum kendi partisi uğruna kendi menfaatleri doğrultusunda devletin memleketin menfaatlerini hiçe sayan bir çok dinazor var.
Memlekete döviz girsin diye avrupalılara olmadık şaklabanlıkları yaparlar ve trilyonlarca lira turistik yatırım yaparlar arkasından da avrupadan döviz toplayıp memleketin sanayisine yatırım yapmak isteyen şirketlere de irticacı damgası vurup kapatılmasını ve iflas etmesi için uğraşırlar.
imza da bu uğurda kayboldu gitti. Halbuki proje desteklenseydi ve denetim altına alınsaydı birde teşvik edilseydi neden bir türk malı araba yapılamasındı. Bu memlekette 1938 yılında uçak yapılmış ve hollandaya ihraç edilmiş yıl 2007 ve bir arabamız yok
millet çıktı aya biz kaldık yaya (memleketi bu hale getiren zihniyet utansın ölmüşlerse kemikleri sızlasın)
 
Son düzenleme:
helal olsun irana.... biz hala avrupanın atıklarını kullanmaya devam edelim... paramız çok ya..
 
Bence opel Türkiye vectra B'yi üretsin tekrar, vectra kasik olarak pazarlasın, hatta sadece dizel olarak üretsin, bence patlama yaşanır. Gerçi daha önce de dile getirmiştim bu konuyu ama yine aynı olayı görünce dayanamadım. Şöyle bir anda çok zengin olsam bu projeyi hayata geçirtmek için en üst düzey çabayı sergilerdim.
 
Samand Türkiye'de

samand140.jpg


İranlı Khodro Company (IKCO) firması tarafından üretilen ''Samand'' marka 300 otomobilin, önümüzdeki hafta TIR'lara yüklenerek Türkiye'ye doğru yola çıkacağı bildirildi.
21.08.2007


''Samand''ın Türkiye Distribütörü MYS Otomotivin Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Seskır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl mart ayında Türkiye pazarına girmesi planlanan, ancak yaşanan sorunlar nedeniyle bugüne kadar geciken ''Samand''ın ithalinin, bir hafta sonra gerçekleşeceğini söyledi.

İki ülke arasındaki ithalata yönelik sorunların tamamen giderildiğini kaydeden Seskır, ''Uzun süren görüşmeler sonucu Türkiye, haftaya 'Samand' ile tanışacak. Biz anlaşmanın ardından 3 bin otomobil siparişi vermiştik. İlk planda 300 'Samand' önümüzdeki hafta TIR'lara yüklenerek Türkiye'ye gönderilecek'' dedi.

Seskır, Türkiye'ye ilk planda 'Samand LX' modelinin gireceğini ve her türlü donanıma sahip olan bu otomobilin 19 bin 900 YTL'den satışa sunulacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
''Biz bir yandan izin işlemleriyle uğraşırken bir yandan da bayilerimizi hazırlıyorduk. Araçlarımız 40 ilde satışa sunulacak. Bayi ve servis ağımızı daha da yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Yoğun taleple karşı karşıyayız. Samand, hem ucuz hem de ABS fren sistemi, hava yastığı, klima, merkezi kilit gibi her türlü donanımların mevcut olduğu bir otomobil olarak Türk halkının ilgisini çekti. Böyle bir otomobili Türkiye pazarına kazandırdığımız için çok mutluyuz. Hayırlı olmasını diliyorum.''

''SOREN'' VE ''PARS'' MODELLERİ SIRADA

''Samand''ın yanı sıra IKCO firması tarafından üretilen diğer modelleri de Türkiye'ye getirmek istediklerini ifade eden Seskır, ''Samand'ın ardından 'Soren' ve 'Pars' modelleri de Türkiye'ye gelecek. Bununla ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz'' dedi.




şunlarda numune araçlardan görüntüler....

http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/FastSearch.aspx?aracTipId=1&markaId=223&marka=IKCO&kurTipi=6

ben düşünüyorum şehir içinde binmek için...
 
:kop:

Yok yaw Berat linkteki araçları incelesene gercekten 20 milyara sıfır araba abi paliolar filan dünyanın parası bunun yanında;)...
peugeot motor 1.6 108 hp hemde...
tak tüp gazla gitsin
100.000 km veya 3 yıl garantisi var garanti bitmeden 4-5 ay önce sat kurtul;)

ama ankarada bunlardan cok görecegiz bence.taksiciler coooook alırlar görürsünüz;)...
tek hoşuma gitmeyen noktası gögüsü kliması filan biraz daha estetik yapabilirlerdi;)
 
güzelmiş
 
Geri
Üst