çağrı çok güzel yazmışsın tebrik ederim... adil olması konusunda sana sonuna kadar katılıyorum... bu yarış ben özellikle arkada başlamak istedim, senin de arkadan seyir edip atak yaparak geçmeyi daha çok sevdiğini ve başardığını bildiğim için ikimiz arkadan başlayalım istedim, açıkçası sıralama turu da yapılsaydı özellikle 1 sn kadar zaman kaybederek 2 ya da 3ncü start almayı planlıyordum... sebebi de şu..
yapılan sıralama turu sonrası neredeyse her araç arasında 50cm kadar boy farkı ile dizilim yapılıyor... ve ilk viraj başta olmak üzere arkada seyreden herkesin, sanki önündeki onun viraj güvencesi ve fren sistemiymişcesine, boş virajda döndüğü çizginin ve hızın aksine - aşırı derecede fark ile - viraja girme gayreti göstererek bunu bir yol/yöntem olarak görmesi.....
tabi bu düşüncenin ortaya çıkardığı sonuç öndekine olduğundan fazla bir temas, çizgi bozulması, hız kaybı, viraj dönüş kaybı ya da spin olarak etki etmekte...
bunu önlemek adına yapılabilecek aslında iki şey var, birincisi yarış kurallarının uygulanmasında daha katı olunması... bu aslında yapılabilecek bişey, daha katı kural uygulamasından kastım şu şekilde de olabilir... herkesin yarış kurallarını bilerek centilmence yarışması... bunu son yarışta sanırım Bekir ile aramızda oldukça güzel yaşadık... hem çok daha keyifli hem de adil... istenirse dıştan içe viraja giren birine direkt az frenaj ile içten viraja girerek yandan çarpmak çok da zor birşey değil... çoğu arkadaşın yaptığı gibi... bu tarz olaylar görüldüğünde cezai yaptırım uygulamamız gerekir... pitte 10 sn durma vs gibi... diskalifiye dahi edilmelidir... kurallar belli ve katı olmalıdır... ayrıca sıralama sonrası dizilişte bahsettiğim gibi daha açık aralıklar olmalıdır... çiftli ya da tekli dizilim tartışmaya açıktır ama boy oranlarına karar verilmesi ve yazılı kurallar olarak belirlenmesi gerekir... bir dahaki turnuvada eminim hepsini çözeceğiz...
adil yarış konusunda bir nokta daha aklıma gelmişken hatırlatmak isterim herkese...
2 yarış öncesini hatırlayacak olursanız bilinen bir yarış kuralı ciddi şekilde çiğnenmişti - o seferlik beni etkilemişti ancak kim olursa olsun ayrımcı olmadan sonraki yarışlar adına belirtiyorum - ki şöyle kurallar vardır..
kural : yarış içerisinde Tur bindirmek üzere arkasına yaklaştığınız araç size yol vermek zorundadır...
kural : tur bindirdiğiniz pilot (siz spin vs..ile duraksamadıkça)sizi geçemez.buna hakkı yoktur.
kural : tur bindirdiğiniz pilot/araç hiç bir şekilde tekrar sizi geçmeye yeltenmemesi gerekeceği gibi (kural2); size temas ederek; sizi yarış çizgisinden itemez,size süre kaybettiremez,sizin durmanıza ve bir yere vurmanız gibi etkenlere sebebiyet veremez....
bu ve bunun gibi kurallar yazılı olarak belirtilecek ve katılımcılar tarafından kabul edilecektir.. kural ihlali yapan kim olursa olsun belirlenen hakem heyeti tarafından değerlendirmeye alınacak ve yarış içinde ve/ve ya dışında cezai yaptırıma maruz bırakılacaktır.. gerektiği durumda hakem heyeti tarafından yarıştan/turnuvadan men edilebilecektir.
bu şekilde açık kuralların olduğu adil ve güzel bir turnuva için yeni sezonda tüm Opelim.NeT ailesinin katılımını bekliyoruz...
saygılar..