Ynt: JANT AGiRLİGİ
haklısın hatta 10 kg bile farkeder. ama gaz pedalı tepkilerinin değişiceğini hiç sanmıyorum özellikle 1 kişi ile(araç doluyken zaten hissetmeyen yoktur). Denemelerine göre birinin en iyi diğerinin en kötü sonucunu alırsak 121 ve 120 2 si arasında hatta 125 ile 120 arasında olsun hissetmek imkansıza yakın özellikle bahsettiğin tarzda testler yapmadan bunu gerçekten hissetmek çok çok zor.
ancak yine söyliyim 1kg bile farkedicek olsada yarışa katılmayı düşünen yoksa böyle şeylere kesinlikle takılmasına gerek yok. hatta konuyu genişletiyim edition jantı zaten 16" olması lazım ağırlıklar aynı bile olsa 17" jant zaten özellikle yerinden kalkışlarda performans negatif anlamda etkiler o yüzden tartışmaya gerek yok bence
REC link' Alıntı:Turbo'nun ilk yüklenmedeki soğuk performansını bile hesaba katacak kadar ince hesapladım. İlk deneme ve ikinci deneme arasındaki turbo'dan oluşacak farkları, keza emilen havanın sıcaklığını bile...
Bunu düşünmeyin, kafanızı yormayın, kısaca şöyle özetleyeyim:
Farklı zamanlarda en az 30 deneme yaptım ve her seferinde aynı noktada başlayıp belirlediğim noktaya vardığımda dijital hız göstergesi 121 ile 125 km/h arasında değişkenlik gösterirken araca 1 kişi bindiğinde yaptığım denemelerde bu rakamın 116 ile 120 arasında seyrettiğini gözlemledim. Teknik olarak böyle ölçülüyor.
3 deneme bile çok şey ifade edebilecekken minimum 30 denemeden bahsediyorum... Lütfen dene ve sonucu yaz...
Öte yandan; ciddi manada söylüyorum tartışma yaratmak istemiyorum ama araca 1 kişi bindiğinde gaz pedalı tepkilerindeki değişimin hissedilmeyeceğini savunuyorsan lütfen tartışmayalım.
haklısın hatta 10 kg bile farkeder. ama gaz pedalı tepkilerinin değişiceğini hiç sanmıyorum özellikle 1 kişi ile(araç doluyken zaten hissetmeyen yoktur). Denemelerine göre birinin en iyi diğerinin en kötü sonucunu alırsak 121 ve 120 2 si arasında hatta 125 ile 120 arasında olsun hissetmek imkansıza yakın özellikle bahsettiğin tarzda testler yapmadan bunu gerçekten hissetmek çok çok zor.
ancak yine söyliyim 1kg bile farkedicek olsada yarışa katılmayı düşünen yoksa böyle şeylere kesinlikle takılmasına gerek yok. hatta konuyu genişletiyim edition jantı zaten 16" olması lazım ağırlıklar aynı bile olsa 17" jant zaten özellikle yerinden kalkışlarda performans negatif anlamda etkiler o yüzden tartışmaya gerek yok bence