jant alıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jon@thaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Marshall'ın matrac'ları olacak 185/50/15 . Eğer onun fiyatı ok ise 15" bence de iyi olur...Ben 185/55/15'i, orijinalin 165/75/13 olması durumuna göre söylemiştim...

Doğru ölçü 185 50 15 olması lazım.. Marshall kötü lastik değil,kullandım şikayetim olmadı..

yardımlarınız için teşekkür ederim. yalnız bir şey daha soracaktım bu bijon deniliyor herhalde. bunun ölçüsüne nerden bakabilirim. benim aracın jant kapağını söktüm bijonların üzerinde 10,9 yazıyordu. delik çapı bumudur. yanlış bir şey sipariş etmeyeyim.

4x100'dür muhtemelen...

carre dediin markanın krom jantlarının kromları zamanla dökülüyor..Bu modelde varmıdır o olay bilmem..Sonra garantiden 4ünüde değiştirebiliyordun sanırım..

bak iyi oldu söylediğin bilmiyordum. bir de "km" (kormetal) diye hoş bir jant buldum. ondan kullanan varmı?

valla yazıyı tekrar bulana kadar bayaa bi uğraştım.

Başka bir siteden alıntı;
-------------------------------------------------------
......Otomobil yol alırken, jantın rotasyonuyla sirküle edilen hava, kolların arasından fren disklerine iletiliyor ve böylece frenlerin daha verimli olması sağlanıyor. Geniş ve büyük çaplı jant kullanırken ofset ayarını da göz ardı etmemelisiniz. Ofset, jant genişliğini tam ortadan kesen nokta sıfır ekseni olarak kabul edildiğinde, PORYANIN mm cinsinden bu eksene uzaklığına denir. ET harfleriyle simgelenen ofset değeri küçüldükçe jant dışarı doğru çıkar, büyüdükçe içeri doğru girer.Bu nedenle yeni jant alırken, araçtaki orjinal ofset ayarının dışına çıkılmaması gerekiyor.

7.0J x 15 ET32
Yukarıda bir jantın üzerinde yazan değerler görülmektedir bu değerler:

7.0: Jant tabanı genişliği (7 inç)
15: Jant çapı (15 inç)
ET: Ofset
32:Ofset açıklığı (32 mm)
anlamlarına gelir.

üstte yazılı mesajı forumda başka bir konudan aldım. PORYA ne demek acaba? ofsettin değerinin azalmasıyla jant dışarı doğru ofsetin artmasıyla jant içeri doğru girer yazılmış konuyu açıklayabilirmisiniz.

ya arkadasım 15 jant surter corsa b de dikkat et he bende 195 45 15 var surtuyo offseti cok dısa alısan 185 55 15 bence surter dıkkat et onagore lastık al

Geri