Birkaç soru ile bende konuya dahil olabilirmiyim ; öncelikle benim arac essentia 1.2 ve üzerinde 155/80/13 lastik ve sac jant var. bende 15" ile 185/55/15 yaparsam nasıl olur diye düşünüyorum.ancak merak ettiğim bir kaç husus var, tecrübesi olan arkadaşlar (özellikle erman ) destek olursa sevinirim.Sorularım şöyle;
1- piyasadan bulacagımız 15" jantların agırlığı , spor paketle gelen opel jantlarının agırlıgından çok fazla olurmu? eger fazlalık varsa bu aracı çok etkilermi ? bu konuda neye dikkat emek gerekir ?
2- corsa c 1.2 nin spor paketle satılan modellerinde (185/55/15) herhangi bir süspansiyon farkı, amortisör yada yay farkı varmı, bendekilerle (essentia) aynımıdr? (yani jant alırsam, başka değişiklik de yapmam gerekirmi ?
teşekkürler şimdiden
abi birinci soru'nda güzel de ikinci soruna bayıldım açıkcası umarım anlayan biri cevap verir bu sorulara
biden ben şeyi merak ediorum aslında.. şimdi corsa essentia nın lastiklerini çıkarıp yerine enjoyun lastik jantını takınca ''km göstergesi'' doğru gösterir mi göstermez mi?