Ynt: Jantlarımı boyatmak istiyorum....
plasti-dip i dünyada kullanan binlerce insan var.youtube dan videolarını araştırırsanız nasıl sonuçlar çıktığını görebilirsiniz..Türkiye distribütörü ile sürekli iletişim içerisindeyim.şubat sonunda renk yelpazesini bir hayli genişletmiş olacaklar.Burçin abinin verdiği linkten detaylı bakabilirsiniz ancak kısaca özetlemek gerekirse,kullanımı aynen sprey boya gibi.yüzeye sıkıldıktan çok kısa bir süre sonra folyo yapısı alıyor ve dilediğiniz zaman sökebiliyorsunuz.çok yüksek sıcaklıklara dayanıklı ve kesinlikle taş sıçraması vs ile yüzeyden atma yapmıyor..bu ürünü Türkiye de üreten ayrı bir firma da var.onların da ürünlerini inceledim ve sonuç gerçekten mükemmel.kimya mühendisi olduğum ve metalurji ve malzeme ile alakalı bir iş yaptığımız için az çok bu tarz yapılardan anlıyorum.bu ay sonunda ben de aracımın jantlarını plasti dip ile boyayacağım ve burada resimleri paylaşırım.
ayrıca jant boyatmak aslında düşünüldüğü gibi sıkıntılı sonuçlar doğurmaz,yeter ki usta ellerde yapılsın..ıslak zımpara vs. sonrasında güzel bir astar,boyama ve ardından fırınlama yapıldıktan sonra orjinal fabrika boyasından farklı olmayacaktır..fiyat olarak ise 4 jant a max. 400 tl vermek gerekir bence.fazlası abartıya kaçar.