jantların boyanması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim 94 vectra'nın ilk aldığımda boyatmıştım jantlarını.Orijinal gibi oluyor,2004 yılında tanesini 20 ytl'ye boyatmıştım.Resimleri aşağıda ;

Ya arkadaşlar benim jantlardada derin çizikler var ben bi özel servise gittim bu çiziklerin çözümü yok dedi hatta krom kaplatsam kapanırmı dedim oralar gene belli olur dediler bana bunun bi çözümü warmı bi arkadaş kazınıp yeniden boyanıyo demiş ama bu aliminyum jantlarda kazındığı zaman altı pürüzlü kalmazmı? Cahilliğime verin bu konudan pek anlamıyorum ve bi çözüm yolu arıyorum.

--CORSA--' Alıntı:
Ya arkadaşlar benim jantlardada derin çizikler var ben bi özel servise gittim bu çiziklerin çözümü yok dedi hatta krom kaplatsam kapanırmı dedim oralar gene belli olur dediler bana bunun bi çözümü warmı bi arkadaş kazınıp yeniden boyanıyo demiş ama bu aliminyum jantlarda kazındığı zaman altı pürüzlü kalmazmı? Cahilliğime verin bu konudan pek anlamıyorum ve bi çözüm yolu arıyorum.

bizim eski VW polonun jantlarıda çizikti hemde baya derin. ben sorduğumda da çözümü yok demişlerdi. tahminime göre aliminyum alaşımlılar boya tutuyor ama alaşımsız parlak çelik jantlar boya zımpara vs. tutmuyor. bilgisi olan var mı bu konuda?

kardeş o derin çizikler kapatılıor iyi bir usta bunu çok temiz yapar macun çektiriyorsun sonra güzel bir zımpara sonrada bayanma ama çok dikkatetmelisin tekrar jantları kaldırıma sürtersen macun çekilen yerler tekrardan gider...

--CORSA--' Alıntı:

kardeş o derin çizikler kapatılıor iyi bir usta bunu çok temiz yapar macun çektiriyorsun sonra güzel bir zımpara sonrada bayanma ama çok dikkatetmelisin tekrar jantları kaldırıma sürtersen macun çekilen yerler tekrardan gider...

arabanın üzerindeki orjınal alumıyum alışımlı jantlar siliniyor zımpara çekilip boyandıgını biliyorum.Yakında boyatacam o zaman net açıklarım fiyat ve yapılışı ile ilgili bilgileri..Tabii fiyat uyarsa sanırım 4 jant 100 ytl.yi geçmiyor boyaması.

Benim jantın kaplamaları döküldü. İzmir'de jant boyatabileceğimiz bir yer var mı?

arkadaşlar jantlardaki ciziklerin tam gitmesi için
kumlama diye tabir edilen işlem yapılıyor
hem jant biraz olsa hafifliyor:D
kumlama işlemden sonra temiz pürüzsüz yüzey cıkıyor ortaya
sonra boyası kullanılıyor(jant boyası bi değişik ama söylemedi demeyin;))

ben 1 ay içinde boyatıcam
ustamın cok cok fazla tavsiye ettigi bi yere bakalım sonuca göre söylerim;)

bende ilgileniyorum konuyla
boyanınca ömrü ne olur acaba
sonra bir ay sonra kavlama, dökülme yaparsa daha çirkin bi görüntü çıkar ortaya
çünkü sonradan atılan boyalar zamanla dökülüyo diye biliyorum

Benim jantın kaplamaları döküldü. İzmir'de jant boyatabileceğimiz bir yer var mı?
izmirde jant boyatan kimse yok mu yaa. elktrostatik boya mı, fırın boya mı, sprey boya mı, hangisi olur... izmir de nerede boyatabilirim... ben balçova sanayiye yakınım orada bildiğiniz bir yer varmı vs....

Geri