Kalofer peteğim tıkanmış.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ytuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Muammer abi geçen benim de tıkalı demiştim bi konu altında , antifiriz koyduk araca su vardı epidir antifirizden sonra biraz kalorifer açıldı eskiye göre iyi ısıtıyor.Yalnız yedek su deposunun içi çok acayip pislik dolmuştu salya gibi beyaz.Galiba biraz daha açılması lazım

Muammer abi geçen benim de tıkalı demiştim bi konu altında , antifiriz koyduk araca su vardı epidir antifirizden sonra biraz kalorifer açıldı eskiye göre iyi ısıtıyor.Yalnız yedek su deposunun içi çok acayip pislik dolmuştu salya gibi beyaz.Galiba biraz daha açılması lazım

Islanmayı göze alıyorsanız:
Genleşme kabına iki adet hortum girer, ikisini de sökün, diğerini sizi ıslatmayacak bir şekilde tutun ve elinizle biraz su çıkışına engel olun, diğer uçtan ise kompresör ile hava verin. Belki çok hızlı su akışı, tıkalı yerlerin açılmasında fayda sağlar. Uygulamayı test etmedim, zararı olacağını hiç sanmıyorum, faydası olacağını da pek sanmıyorum ama ben olsam denerdim.

bülent kardeş, sistemin suyu boşaltabilirsen iyi olur ancak antifiriz koydum demişsin extra masraf olur ,bence de emre beyin dediği gibi yapabilirsin ancak bence basınçlı havaya gerek yok şöyle yapabilirsin yedek tanktaki o ince hortumlardan önden bakınca sağdaki uzun bi hortum oradan suyu tahliye ederken bi bahçe hortumu ile yedek tanka suyu aynı anda doldurursun diğer taraftan su berraklaşıncaya kadar su eklersin su yu tamamlayıp hortumları yerine takıp sonra bu şekilde bi fan açana kadar kullanırsın su bi devirdaim yapsın bu işlemi bi daha tekrarladıktan sonra antifirizi koyarsın bence mis gibi olur.bi hatırlatma aracındaki soğutma sistemi eski ise kırmızı antifirize kullanmamanı tavsiye ederim...

mrb arkadaşlar benim arcım opel astra g ve kalorifer ısıtmıyor. petek tıkalı dediler radyotörcüler açar dediler gittim motordaki boruları bi temizleme makinasına bağladılar ama yine ısıtmıyor. radyotörcü petek tıkalı olsaydı su girdiği gibi cıkmazdı dedi su giriş borusundan nasıl giriyora cıkış borusundanda aynı şekilde cıkıyor. musluktan olabilir dediler bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim...

valla hocam benim 206 kalorfer muslugundan kaçırıyordu. usta 300 tl istedi konsol sökülecekti falandı filandi aldım elime lokma tors takımını girdim konsola. komple söktüm musluğu tamir edip taktım. sökmüşken kalorifer radyatörüne baktırdım kaçak varmı diye. bir radyatörcü içine bir malzeme döktü sağdan havayı bir koydu içinden değişik değişik malzemeler çıktı. şimdi arabanın sıcaklığı 70 olurkenden içerisi hamam. daha önce 80 civarı veriyordu. konsoldan ses gelmesin diye sağına solunada sünger bastım şimdi sorun kalmadı :)

opel corsa c kasa kalorifer peteği sorunu

Merhaba arkadaşlar,benim de 2006 corsa c aracımın kaloriferi ısıtmıyor bugün bir ustaya gösterdim (izmir2.sanayide) petek temizlemeye 125 tl ,yenisiyle değişime 350 civarı dedi.forumdan araştırmama göre basit bir iş gibi.ne yapsam karar veremedim.
Oprel Corsa C kasada böylebir sorunla karşılaşan varmı
tşk.

Kalorifer petiği temizleme resimli anlatım

Merhaba arkadaşlar,benim de 2006 corsa c aracımın kaloriferi ısıtmıyor bugün bir ustaya gösterdim (izmir2.sanayide) petek temizlemeye 125 tl ,yenisiyle değişime 350 civarı dedi.forumdan araştırmama göre basit bir iş gibi.ne yapsam karar veremedim.
Oprel Corsa C kasada böylebir sorunla karşılaşan varmı
tşk.

Merhaba arkadaşlar.forum dan araştırmalarımdan sonra petek temizleme işine bende soyundum.gayette başarılı oldu.
resimde görmüş olduğumuz iki boruyo söküyoruz,onların ağzına uygun çeşme hotumu veya başka bir hortum(ben klima atık su borusu kullandım) takıyoruz,bir ucundan üfleyerek içerdeki antifirizi boşaltıyoruz,sonra huni yardımıyla peteğin içine porçöz döküyoruz 15-20 dk bekleyip tekrar bir hortumun ucundan üfleyip porçözü başaltıyoruz(bu işlemi bir kaç kez tekrarladım) sonra peteğin içine temiz su ilave edip bunuda birkaç kez doldurup boşaltarak temizledim ve hortumları yerine taktım işlem tamam.
sanayide 80-100 tl isteyen ustalara buradan selam olsun:)
(maliyet 4tl porçöz 2 tl hottum işlem sonunda araç içinde üflenen sıcak hava paha biçilemez:)

Ekli dosyalar

• 20151028_172242.webp
    20151028_172242.webp
    47.9 KB · Görüntüleme: 58
  • 20151029_115649.webp
    20151029_115649.webp
    41.3 KB · Görüntüleme: 53
  • 20151029_120053.webp
    20151029_120053.webp
    52.7 KB · Görüntüleme: 50
  • 20151029_121153.webp
    20151029_121153.webp
    47.6 KB · Görüntüleme: 51
  • 20151029_123149.webp
    20151029_123149.webp
    45 KB · Görüntüleme: 50
Bu konuyu evden takip etmek için yazıyorum telefonla girdim için resimleri sağlıklı bir şekilde göremiyorum.

Geri