kalorifer ısıtmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polis01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
savaş abi benimde orta kanallardan sicak gelmiyordu.Israrla bir eksiklik olduğunu ustama anlata anlata araştırdık.ve Kalorifer peteğinin yerine tam olarak oturtulmadığı için orta kanallardan soğuik hava verdiğini,peteği kanalına tam olarak oturtup sıkıca sabitledikten sonra sıcak hava gelmeye başladı.Bu konuda konyada 1-2 opel servisi ile bahse girdiğim ve sonuçta güzelce yemeklerini yediğim de oldu.Kontrol etseniz derim.Sevgi ve saygı
B kasalarda orta havalandırmalardan sıcak da geliyor, soğuk ta. Kalorifer peteği yerine tam oturmazsa veya iyi izole edilmezse içeriye motor sesi+bardaklığın oradan hafif hafif soğuk hava gelir. Kışın aracı biraz hızlandır elinle bardaklığın orayı bir kontrol et, soğuk havayı hissedeceksin. İzolasyon ne kadar iyi olursa soğuk hava gelmesi o kadar az olur.

şimdi benim araç uzun yolda ısı mavi çizgilerde sanki hiç ısınmıyo gibi trafiğe takılınca ısı 90 derceye giriyo ve fan çalışıyo şimdi arabaın termostadı arzalımı oluyo?
Şimdi İstanbul'dan geldim. Sürat yapınca yolun bazı yerlerinde ibre bozukmuş gibi hiç yukarıya kalkmadı. (bu durumda bile kalorifer soruncuzca sıcak hava veriyordu, sıcak hava gelmezse termostat arızası gündeme gelir.) Bir ara bozuldu diye düşündüğüm bile oldu. Süratı azaltınca veya biraz rölantide bekleyince yükseliyor. Zaten bu arabalar (B kaslar) bir acayip ya ibre hep mavide yada hep kırmızı da :kop:.

B kasalarda orta havalandırmalardan sıcak da geliyor, soğuk ta. Kalorifer peteği yerine tam oturmazsa veya iyi izole edilmezse içeriye motor sesi+bardaklığın oradan hafif hafif soğuk hava gelir. Kışın aracı biraz hızlandır elinle bardaklığın orayı bir kontrol et, soğuk havayı hissedeceksin. İzolasyon ne kadar iyi olursa soğuk hava gelmesi o kadar az olur.

abi benim aracım A kasa.Orta havalandırmadan yazın klimanın soğunu,kış aylarında kaloriferin sıcağını alıyorum.Belki benim aracımda bir hata olabilir.Ama hızlandıkça artan sıcaklık keyif veriyor :)

abi benim aracım A kasa.Orta havalandırmadan yazın klimanın soğunu,kış aylarında kaloriferin sıcağını alıyorum.Belki benim aracımda bir hata olabilir.Ama hızlandıkça artan sıcaklık keyif veriyor :)
Bizim A kasa garip, bir kliması bile yok :). İlk aldığımda (kışın almıştım) göğüsü kısmen söktürüp baktırdım, buraya gelen sıcak hava tertibatı bulunmuyor.

Savaş abi hakikaten sizin A biraz garipmiş valla :eek:.sıcak hava tertibatı bulunmaması garip neticede bizim opeller Alman soğuğuna göre yapılmış olması gerekir diye düşünüyorum ama galiba burada susmam gerekti.Fazla bilgim yok çünkü bu konuda .:cry::cry:

Savaş abi hakikaten sizin A biraz garipmiş valla :eek:.sıcak hava tertibatı bulunmaması garip neticede bizim opeller Alman soğuğuna göre yapılmış olması gerekir diye düşünüyorum ama galiba burada susmam gerekti.Fazla bilgim yok çünkü bu konuda .:cry::cry:
Yanlış izah ettim galiba. Sıcak hava tertibatı sadece orta havalandırmalara gelmiyor, sağ sol havalandırmalar, cam ve ayak bölgesinde sorun yok. Aracın kaloriferlerinde sorun yok. Kışın güzel ısıtıyor ama yazın klima şart.

bendede şuan aynı sorun var bugün gittim göstermeye termostat ve kalorifer musluğu arızalı çıktı ve artı elektirksel bi arıza içeriden düğmeyi çevirdiğinde iletmiyo komutu musluğun yeride el girmediği için işçilik çıktı baya 200 250 arası bi rakam çıktı bakalım noolcak:)

ömerağa82 Musluk hakkında sağ ön koltuğa oturduğunuzda sol ayağınızın hemen yanında plastik bir kapak var.Kapağı açınca kalorifer peteğinin 2 ucunu göreceksiniz.Eğer çok maliyetli bir rakam çıkartırlarsa son çare olarak o iki uçtan direk motor bölümüne bir şekilde ya delerek,yada aralardan bir yer bularak o musulğu iptal edecek şekilde yeni bağlantı yaptırmanız çok daha düşük maliyete mal olur bu arada orjinal termostat 30-35 tl bilginiz olsun

onu bilmiyorum ama önce sadece termostatı değiştircem eğer olmazsa muslukla uğraşcaz
ustada direk bağlarız soğuk havayı iptal ederiz sadece sıcak hava verir dedi

onu bilmiyorum ama önce sadece termostatı değiştircem eğer olmazsa muslukla uğraşcaz
ustada direk bağlarız soğuk havayı iptal ederiz sadece sıcak hava verir dedi

termostata 35 den fazla verme oda orjinal olursa.Yan sanayiside çok.Ustaya en fazla 5 ver yeter.Zaten 3 vida sökecek takacak.Direklemeye gelince mantıklı.Aracında klima varsa yazın tekrar musluğu faaliyete geçirecek şekle çevirmen gerekecek hiçbir parçayı atma yaza takacaksın

Geri