Kaputu açınca yanan lamba nasıl olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Filmk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A kasa da bile var ama tıpkı Doğan'ların aydınlatması gibi onlar da zayıf o nedenle fazla bir işe yaramıyor. Ben Kadett'e sağlı sollu iki tane yapmıştım, anahtarlı 10W lık. Yapması hiç de zor değil. Elektiriği park lambalarından alırsanız iyi olur, ayrıca kapı/bagaj aydınlatma swiclerinden faydalanırsanız ayrıyetten anahtara falan gerek kalmaz, kaputu kaldırınca yanar, kapatınca söner. Görüntünün çirkin olmaması için lambaları yerleştireceğiniz yer de önemli, aslında bu tür lambaların günümüz araçlarında fazla bir işe yarayacağını da sanmıyorum. Eski nesillerde platin, karbiratör, kayışlar, soğutma hortumlarına ulaşmak kolay olduğu için faydası oluyordu ama yeni nesil araçlara hem el kol kolayca girmiyor hem de tamirleri amatörler için özellikle gece vakti zifiri karanlıkta, yol kenarında yapılabilecek kadar basit değil.

hocam A kasa vectrada var mı gerçekten ? yerini tarif edermisiniz ?

Gerçekten hayret ettim. Bizim şu yerli araçlarıdan çalmadıklarını bırakmamışlardı ama bakın şu an çok lüx araçlarda dahi olmayan özellik bulunuyormuş da farkında değiliz. Zamanında dikiz aynasını bile teke indiren bir millet olarak nasıl kaçırmışız bu ayrıntıyı. Sanırım gözlerinden kaçmış. :)

Çok doğru bir tespit. Kesinlikle haklısınız. =)

Hem bu projede hem de diğer projelerde emek veren ve emeğini karşılıksız herkesle paylaşan siz değerli insanlara çok teşekkür ediyorum.

Ben yapamam artık resimde görüldüğü üzere; ama konu güzelmiş; diğer isteyen arkadaşlar faydalanır artık; şahsen ben yaptığı işi beğendim...(Konuyu ilk mesaja alıntı yaptım, belki faydalanan olur)

di-8ECO.jpg

Son düzenleme:
Geri