Kartel Koruyucu???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Orkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Orkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar aracimdaki ufak bir sorun yuzunden servise gittigimde bana kartel koruyucu taktirmak istermisiniz diye sordular. Acikcasi pek ne oldugnu bilmiyorum servislerede bu tip konularda pek guvenemiyorum gerekli yada gereksiz olup olmadigini merak ettim. Nedir bu kartel koruyucu ve taktirmam gerekiyormu sizce??

Esasında araçta orjinal olarak bir parçadır.Ne hikmetse aracı biz aldığımızda olmuyor bu parça.Motor kısmının altında koruyucu bir parçadır.Okuduğum bir yazıya göre yurtdışında zorunlu olan bir parçaymış ama plastikmiş.Genel olarak taktırmakta yarar var kendi fikrim.

adı kartel değil karter koruyucu(muhafaza) dir. aracınızın altını (motor bölümü) vurursanız karterin zarar görmesini engelleyecektir. takılmasında fayda vardır.

motorun alt kısmına takılıyor alttn gelen darbelerı onlemek ıcın kartel e zarar glemesın dıye ama soyle bısey daha var yenı aracların muhendıslıgı goz onune alındıgında onden buyuk darbelerde motor kulakları kopar ve motor yere duser dıstan gelen basıncı absorte edıp surucuye zarar vermemek ıcın o anda kaza sonucu cıkan enerjı orda yok edılır fakat sen kartel koruması taktırrsan motor kaza anında yere dusup kazanın enerjısını yıtıremeyecegı ıcın ıcerı zarar verır bence taktırma ama karar senın..

Yardimlariniz icin tesekkur ederim

Ülkemiz yol koşullarını dikkate alırsak bence olmazsa olmaz bir parçadır karter koruyucu ben arabayı baiyden teslim alırken ilk iş olarak karter korumayı taktırdım

motorun alt kısmına takılıyor alttn gelen darbelerı onlemek ıcın kartel e zarar glemesın dıye ama soyle bısey daha var yenı aracların muhendıslıgı goz onune alındıgında onden buyuk darbelerde motor kulakları kopar ve motor yere duser dıstan gelen basıncı absorte edıp surucuye zarar vermemek ıcın o anda kaza sonucu cıkan enerjı orda yok edılır fakat sen kartel koruması taktırrsan motor kaza anında yere dusup kazanın enerjısını yıtıremeyecegı ıcın ıcerı zarar verır bence taktırma ama karar senın..

karter muhafazayı 4 tane somun tutar. Ağır olan motoru 4 tane somun un engellemeyeceğini düşünüyorum. Ama karter muhafazanın karteri koruduğu bir gerçek.

bence o dört somun motoru tutar..sökülüp takılırken dikkat ettim..çok sağlamlar..4 vidanın karşılığında aracın orjinalinde somunlar var..ama en iyi yol eğer taktırmak isterseniz plastik vidalar var..aynı ebatta..bunlar motorun düşme anında kırılır...

Bizdede Takılı Takılmasında Gercekten Fayda VAR.

:good:

karter muhafazayı 4 tane somun tutar. Ağır olan
motoru 4 tane somun un engellemeyeceğini düşünüyorum. Ama karter muhafazanın karteri koruduğu bir gerçek.

Geri