Katalitik konvertör

kat iptaliini motora olan yararını veya zararını bilmem ama çevreye zarar ortada

levoli' Alıntı:
bildiğim kadarı ile bu zımbırtılar 100-120 bin km de tıkanmaya ve motorda güç kayıpları meydana gelmeye başlıyor. iptal edilmesi durumunda performansa katkıda bulunuyormuş... bilmem ne kadar doğru benim 99 corsa gls 70.000 km de biraz daha gezelim kat. iptal yapıcam bakalım ne olacak?
İptalden sonra paylaşımını bekliyoruz.:good:

opel astra f kasa . 120000 kmde katalitik könvertörün ömrünü yitirdiğini ve vurunca sesgeldiğini söyledi. söküp yerine yerlisini takalım dedi, bende şimdilik kalsın dedim. fakt bir arkadaşın başına şu olay gelmiş. aracınokısmı bozulmuş ve çıkışını tıkamış. araç stop etmiş . çalıştırmayı denemiş çalışmış ama fazla gitmemiş. ustaya gidince usta kızmış. sen galiba enjektörleri yenilemek istiyorsun demiş. kısacası ömrü bitince atmalı yerine boru bile olsa takmalı. zararı büyük.

Aracımın kitapçığında katalitik konvertörlü araçların itilerek çalıştırılamadığını okumuştum sanki. Var mıdır aslı astarı? Mantıken ne alaka diyorum ama...

Aracımın kitapçığında katalitik konvertörlü araçların itilerek çalıştırılamadığını okumuştum sanki. Var mıdır aslı astarı? Mantıken ne alaka diyorum ama...
çalıştırmayın demeye filan getirmişlerdir yoksa vurdurma yoluyla çalışıyor ama sağlıklı olmadığını bende duymuştum

İptal edilmesinde bi sakınca var mıdır acaba ? :eek:
arkadaşlar arabaya yararı olabilir ama çevreye zararı cok buyuk. küresel ısınma denen yumurtanın kapıya dayandıgı günlerde havaya daha fazla karbonmonoksit vermenin alemi yok dimi?

bi arkadaş performans artışı ve eksoz sesi için yeni aldıgı arabasından söktürmüştü de bayaa kızmıştım...:mad:

aman diim arkadaslar lütfen...

muayeneden de geçişi zolaştırıyor benden sölemesi.imkansız diye bişi yok ama muayenede gittiğin yere göre sıkıntı yaratabilir....

:( Ben İptal EttİrmİŞtİm:(
SES VE ÇEKİŞ ARTIŞI OLUYOR AMA ÇEVRE KİRLİLİĞİ ARTIYOR:(

Geri