Katalizör konvertör yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bilalack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar 2013 model astra h aracım bugün maalesef katalizör konvertör sıkıntısı ile karşı karşıya bıraktı Opel tamamen pişmanlık Herseyiyle.. sonuç olarak içini boşaltmak durumda kaldık sıfır parça 2 bin lira olunca malesef .. konvertör boşaltan sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa bu durumun olumlu olmusuz taraflarını aktarabilir mi
Merhaba, eski 2005 model 1.6 benzinli aracımı , yaklaşık 2 yıl içi boşaltılmış katalik konvektörle kullandım. Bu süre zarfında hiç sorun yaşamdım alt devirler vs. Acayip keyifliydi. Eksi yönleri , Sadece egzoz emisyon lambası sürekli yanıyordu. araç geç ısınıyordu ve çiğ yakıt kokuyordu. Onun dışında bir olumsuzluk yaşamdım. Daha sonra arkadaşlarında bahsettiği gibi euro 4 katalik içi ile dolum yapıldı. 2 yılda onunla kullandım hiç sorun yaşamdım. Katalak konvektör sarf malzeme bunun çıkmasını almak çok mantıklı değil bence. En iyisi düzün bir yere içini doldurtmak derim.

Katalizörün üst kısmı dağılmış. İçini boşalttırdım. Aracın çekişi arttı. Araçta duman atma vardı zaten Ama aşırı duman atmaya başladı.
Br süre sonra kesilmesi gerekir. İçerideki fazldan biriken kurumu atması gerekir normalde.

lpg li araçta bu katalitik konvertör dolar mı?
bilgisi olan?

Katalizör temizliği nasıl yapılıyor acaba, katalizörü yerinen sökmeden temizlemenin yolu var mıdır?

Malesef sökmek şart
Katalizör temizliği nasıl yapılıyor acaba, katalizörü yerinen sökmeden temizlemenin yolu var mıdır?
Sökmeden olur derler katkı katalım derler biz makine ile açarız derler ama sakın yaptırma parana yazık söktür boşalt içini muayne geldiğinde içini doldutturursun veya bir egzozcudan rica ettiğin zaman 1 günlüğüne falan takıyorlar

• Beğen
Tepkiler: enermax ve Kaan.
Sökmeden olur derler katkı katalım derler biz makine ile açarız derler ama sakın yaptırma parana yazık söktür boşalt içini muayne geldiğinde içini doldutturursun veya bir egzozcudan rica ettiğin zaman 1 günlüğüne falan takıyorlar
Amacım boşaltmak değil hocam, uzun yıllar kısa mesafe soğuk motor kullandım o yüzden tıkanma dolma varsa temizlemek ve ilk haline getirmek istiyorum, bunu nasıl yaptırabilirim eksozcular mı yapıyor sadece.

Geri