Merhaba arkadaşlar. Opel astra 2004 aracim var. Egzoz emisyon lambasi yaniyor. Ariza kodu ecn 42052. Açilimi da katalitik sistemi randimani sınırlar altında bank1 veya katalıtik verimi eşiğin altinda bank1 gibi bir sey. 3 kere sildirdim ama yine yandı. Katalitij konverterden olabilir dediler. Gittim egzozcuda mini kamerayla katalizör ü kontrol ettitdim. Baktigimizda katalizörde herhalgi bir kırık catlak tıkanma yoktu. Kamerdan ben bile gördum gözenekler temizdi. Egzozcu 5-6bin devir gaz verdirtti. Baktı dedi ki tıkalı filan olsa katalizör kıplirmizi atés gibi olur dedi. Senin kata. De sıkıntı görünmuyor dedi. Velhasili o kaputu acinca hemen görünen katalizörün ustundeki o2 sensörünü bir temizletti taktı. Deneme sürüşünde lamba yine yandı. Temizlemenin bir etkisi olmadi yani. Şımdı katalizör temizse oksijen sensörü bozulmustur diyorlar. Bir fikri olan var mi? Ustanin biri bosch marka o2 sensörü takim istersen dedi. Henüz taktirmadim. Bir fikri olan var mi. Araba benzinli ve 98 bin km de. Bu kataltik de sorun görünmemesine rağmen ömrü bitme gibi bir durum olur mu? Yani tıkanmamis dagilmamis ama yıl olarak ve km olatak ömrü bitme gibi bir durumu oluyor mu katalizÖrlerin? Şımdi bunlardan sonra aklıniza gelen nedir?o2 sensörümü. Degerleri yorumlarinizi bekliyorum. Tesekkurler. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.