- Konuyu Başlatan
Duzeltmenız ve ıyı dılegınız ıcın tesekkur ederım benımde demek ıstedıgım sey ''istinat duvarı'' dır.Geçmiş olsun daha ne kazalar oluyor bu birşey değil.
Ancak ilk mesajında "istimlak duvarı" diye birşey gördüm, yanlış mı gördüm bilmiyorum ama "istinat duvarı" demek istedin herhalde, tepelerden gelebilecek taş toprağı engellemek üzere yapılan sistemin adıdır.
Kasko konusuna gelince; bu kazada tutanak tutturduğun takdirde, Zorunlu Sigorta ödemese bile Ulaştırma ve Karayollar Bakanlığı veya hangi kuruluş sorumlu ise ödemeli diye düşünüyorum. Sonuçta benzinden kesilen vergilerin bir kısmı yollar için harcanıyorsa, araç kullanan herkes o yolların parasını da ödüyor, parasını zaten ödediğin şey eksik/kusurlu ise, oluşan zararı o yolu yapan yer ödemelidir.
Kazada gece vaktı oldugundan ve cok ıslek bır yol oldugundan hemen polis cagırdıgım yere ulastı ve bayagı ugrasarak tutanagı yazdı , kaskom herhangı bır sekılde olumsuz bir sey soylemedı , sadece kullandıgım ıcın yag ve yag fıltresının yarı parasını verıcekmısım.