Kaza yaptım, yaya aracın önüne atladı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wikican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
onla geçmiş olsun Ercan canını sıkma eşini o halde görünce o anlık size karşı tavır alması yada zor durumda bırakması normal ama yinede önemli nbişeyi olmadığından okadar tepki vermemeliydi buna benzer benim kızkardeşimin başına olay geldi
kırmızı uşıkta bizim enişte durmuyor dalgınlıkla diğer taraftan çıkan 200 e mercedese sol lastiğin ordan vuruyor emniyet kemeri takılı olmadığından kafasını cama vuruyor eniştede kardeşimin kafasındaki kanı görünce arabadan inmiş vurduğu arabanın şöförün kapısını açıp dövmeye kalkmış falan yaptığı doğrumu yanlış hem ışıkta durma adamın arabasına vur bide arabadan aşağı almaya çalış oda o anda neyaptığımı bilmiyodum dedi kardeşimde kan görünce onunda tepesi oan atmış ve böyle davranışta bulunmuş sonradan bizde gittik olay yerine önemli bişey olmadığından ne davacı olduk Allah daha beterinden korusun dedik artık

Teşekkür ederim arkadaşlar, Allah başınıza vermesin.
Bizler yaratılanları Yaradandan ötürü seven kişileriz. Arabanın önünde yuvarlanıp giden bir insan olunca içimiz gitti. Çok üzüldük.

İçimiz kıyıldı işte abla öyle yuvarlanınca. Kötü bir duygu anlatamam.

Benim de beynimin bir köşesi çalışır durur bazen yine oraya bir iş düştü, sorgulayıp duruyor daha ne yapılabilir? Bazen otobanda 100 - 120 ile giderken solda insancıklar beliriyor, şimdi bu atlarsa... diye şerit değiştirmeye frenlemeye kalksan o da riskli, yapmasan ya atlarsa dalgınsa ? şile yolunda benzer durumlar oluyor ve çok korkuyorum zira o yolda hiç yavaş akmıyor trafik. Ama otoyoldan karşıya geçmeye kalkanlar oluyor.

Şehir içinde yüzlerce insanın yanından geçiyoruz, kafam düşünüyor şimdi dalgın olabilir ya atlarsa, ne yapmak lazım her yolcu gördüğünde sen bi iyice yavaşla nolur nolmaz. aklıma bu geliyor.

Sanırım ben yapacak bir şey buldum.

Kaldırımdan olabildiğince uzakta gitmek bir çözüm. olabilir. Yani yolun ortasına mümkün olduğunca yakın gitmek. Ortadan bir araç kafa çıkarıverse ki çıkaran oluyor ama sanırım kaldırımdan birinin zıplamasındansa trafiğe olabildiğince yakın gitmen en mantıklısı.

Ben ikisinin ortasından gidiyordum sanırım eksik yaptığım o. Hem karşıdan gelenlere hem kaldırıma neredeyse eşit uzaklıktaydım dengeli olduğumu düşünüyordum ama. daha sola yanaşmam gerekirdi diye düşünüyorum. Yaya yola atladığında yola düşsün aracın önüne değil.

tek şeritli yollarda kaldırımdan ve yaya girişlerinden uzakta gitmeye çalışacağım bulduğum çözüm bu. ve yaya görürsem her ihtimale karşı atlar diye temkinli gitmek en mantıklısı.

kendimde bu hatayı buldum ama tabi o da çözüm mü bilmiyorum çünkü atlayan yaya beni şaşkınlıkla sola kaçmaya sevk edebilir soldaki bir sürücüye zarar verebilirdim. Bilemiyorum ama daha sol bana bu duruma düşmemek için mantıklı geliyor şuan.

Çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun.. Bu tür tehlikeler özellikle MP3 çalar cihazların yaygınlaşmasıyla arttı maalesef. Ne yaklaşan araba sesini duyuyor yayalar ne de sağa sola bakmayı akıl ediyorlar.. :(

Edit: Kaza olduğunda yayanın kulağında müzik cihazının takılı olmasının şöför açısından hafifletici unsur olması gerekiyor. Aksi taktirde mağdur durumda kalacak pek çok insan olacaktır hem yaya hem şöför olarak..

bununla gecmis olsun Allahim cümlemizi daha büyük kazalardan korusun..

İşin vicdan boyutu haklı-haksız dinlemez elbette.. Her ne olursa olsun kaza ve bunu yaşayanlar "hala yaşıyorsa" unutamayacakları bir travma geçirmiş oluyorlar..

Ancak işin bir de yasal yönü var ki, ne derdinizi anlatabilirsiniz, ne de söylediğinize inandırabilirsiniz.. İşte bu gibi durumlar için güzel bir çözüm geliştirmişler.. Yurtdışı fiyatı tahmini 400$ civarındaymış.. Motor çalıştığı anda kayıta başlayan dikiz aynası.. Böylece kazalarda pek çok karanlık nokta ispatlanabiliyor..

Cihaza 1 GB SD kart takılarak çalıştırılıyor. Kayıt süresi 1 GB kapasite ile sınırlı.. (kaç dk'ya denk geliyorsa artık) Kaza yaptığınız anda kaydı dondurarak SD karttaki video görüntülerini delil olarak saklayabiliyorsunuz..

Bu linkte güzel bir kaza video kaydı bile var: (güzel derken :) konuyu özetleyen)

http://gizmodo.com/353254/rear-view-mirror-dvr-aint-for-ellen

1b1d8b2.jpg

yhst8112620728795119882.jpg

Son düzenleme:
bişey olmaması sevindirici.. yayalara karşı çok dikkatli olmak lazım..
bizde eskiden halk otobüsü vardı bende arada biletçilik yapardım.. bigün yayanın yola atlıycağını farkettim ama şöföre diyemedim çarparsak suçlu ben olurum die.. tam adamın hizasına geldik ohh dedim atlamadı yola, tam o sırada güm pat çat... sonra adama noldu bilmiorum ben ufaktım babam falan geldi sonradan beni yanaştırmadılar ama beyin zarı falan yırtılmış galiba...

bu arada adam trabzonda üni bitirmiş istanbula yüksek yapmaya gelmiş.. ve o an kafası dalgın atlıyo yola.. ya sakat kaldı ya öldü bilmiorum.. Allah hepimize acısın bizi yakınlarımızı herkesi böle üzücü kazalardan uzak eylesin..

büyük geçmiş olsun.Mevlam,beterinden korusun...

Geçmiş olsun.
Yaşadıklarınız her iki taraf açısından da zor.

Çok geçmiş olsun kaza sonrası allaha şükür ne sizde nede bayanda herhangibir ciddi sağlık sorunu yok, allah beterinden korusun.

Bence vicdanınız rahat olsun insanlara laf anlatmak çok zor gerçekten sürekli kendilerini haklı görürler böyle durumlarda.Dikkat ederseniz yayalarla yaşanan her kaza da fatura sürücüye kesilir malesef.Heleki karşı tarafın yakınlarına laf anlatmak çok daha zor.Karşı tarafada hak vermek objektif davranmak lazım lakin sizin olayda bir kusurunuz görünmemekte bayanın kontrolsüzce yaya geçidi olmayan biryerde karşıdan karşıya geçmesi zaten hata vicdanınız rahat olsun geçmiş olsun allah daha beterinden korusun...

Geri