Kedi Problemi!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MeRt2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Kedi Problemi!

BİLDS link' Alıntı:
Ya arkadaşlar sizin msjları okuyunca kıllanıyorum. Bizim mahalle resmen kedi cenneti. En az 15 tane kedı var etrafta.

Ben arabayı park ettigimde motor sıcaklıgından faydalanmak için hemen koşa koşa gelip arabanın altına gırıyorlar. Bıkaç defa baktım ama hep yerdeydıler.

Bazı arkadaşlar arabanın altından motor bölümüne girdigini vs.yazmıslar. O duruma hiç rastlamadım ama kıllandım şimdi. Nasıl giriyorlar ki oraya. karter korumam var yine de gırerler mi yani?

Ama kedi olmasa sansarlar girer. Mahallede sansar da var. benım guvercınlerı bı kez bogmuslardı şerefsiz hayvanlar :( Neyse ki onun önlemini aldım. İnşallah arabanın basına bısey gelmez.

Mahallede boyle kedı-sansar vs çok olunca fare olamıyor tabıkı. O bakımdan rahatım :)

Mesela sabah kaputu açtığında motorun sol tarafından motora doğru iyice yanaşarak bak; motorun sol kısmında neredeyse iri bir karpuzun bile sığabileceği boşluklar var ve direkt yer görünüyor.

Kediler motora girmişse motor kaputundaki keçeye, motor kablolarına ve motor üst kapağına tüy-çamur bulaştırıyorlar bunlardan anlayabilirsin.

Ya sirke dökmek ya da naftalin koymak gerekiyor.

Saol Tolga. yarın sabah bı bakayım bakalım durum nedır. :)

uğraşmayın yağla, suyla, sirkeyle yakaladımı sıkın kafasına gitsin.  kahka536

Arkadaşlar malesef Kedilerde Astra j hastası... Bu kadar arabadan anladıklarını bilmiyordum ama öğrendim, ben de bir kediyle ortak kullanıyorum arabayı...
Geçen bana kızdı yine mi bir yere gidiyorsun daha yeni geldin nereye hemen der gibi bana baktı, ben de kovaladım.

Komşum gördu toyotacı kendisi, vay be dedi kediler bile opel diyor dedi :))) Sanırım 1.4 140 HP onlarında favorisi özellikle karter koruma yoksa tadından yatılmaz :)))))

Hayvanları severim ama motor kaputunun içinde pek istemem doğrusu...

Herkese güzel günler...

Kedilerde işini biliyor wallahi motorlarla takılıyor :) Motor sıcak olduğu zamanlarda kapalı garajlarda karşılaşılan sorun ֖zellikle kış aylarında motoru çalıştırmadan önce bir kere kornaya basmak çare olucaktır elbette... Benim kediler konusunda önerim kedi kovucu sprey kesin çözüm garajımda kullanan bizzat insanlar var ilk başta anlam verememiştim ama sonra baktımki garajda kedi kalmadı :)  ürün linki ; http://urun.gittigidiyor.com/garaj/petrochem-kedi-kovucu-sprey-ucretsiz-kargo-60281228

Aracı her yıkamanın ardından kaputu açıp motoru bezle silerim ancak ecotec yazan kapağın üstü birkaç sefer çamurlu pati izleri gördüm motorun üzerine bile çıkmış kediler karter koruma mevcut olduğu halde bu kediler buraya nerden giriyor acaba  032questn

Benım kaputun içine de gırıyorlar. mahalle kedi dolu napiyim. karter koruma var ama bı dunya boşluk var alt tarafta. rahat rahat gırebılırler tabıkı.

Kediler çok esnek hayvanlar, motor istediğiniz kadar koruma kaplama vs vs ile izole olsun gene de girmek istedikten sonra aradan sızabiliyorlar.

Eskiden 2000cc Mondeo muz vardı motoru karoserde boşluk bırakmayacak kadar büyüktü, ona bile kedi girmiş ama sıkışıp ölmüştü misal.

Ben arada kaputu açıp sirke döküyorum motora, 1-2 gün yaklaşmıyorlar böylece. Bizim civar kedileri çok iri hepsi besili, ses izolasyon kaplamalarını keskin tırnaklarıyla parçalıyorlar zamanla girip çıkmaktan.

niko22 link' Alıntı:
Aracı her yıkamanın ardından kaputu açıp motoru bezle silerim ancak ecotec yazan kapağın üstü birkaç sefer çamurlu pati izleri gördüm motorun üzerine bile çıkmış kediler karter koruma mevcut olduğu halde bu kediler buraya nerden giriyor acaba  032questn

aynen ecotec ın ustu pati izi hep ayrıca sol kısımlardakı kecelerdede camur lu patı ızlerı gordum . karter korumada var ama gırıyor kedi işte . aracı çalıştırmadan kontrol etmek en mantıklısı en azından kış aylarında .

Geri