Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
can, güvenlik vs söz konusu olduğunda yasa aramaya gerek yok! can taşıyorsunuz. bulunduğunuz yerin iklim koşullarına göre kararı siz vereceksiniz. hem sizin hemde karşınızdakinin can güvenliği için.
Lastik konusu çok önemli kışın imkanınız varsa mutlaka kış lastiği veya çivili lastik kullanın.Lastik alırken mutlaka lastiğin üretim tarihine bakın çünkü lastiklerin raf ömürleri vardır eski tarihli lastikleri almayın...
Corsa aracımı sadece işe gelip giderken kullanıyorum, İkinci araç gibi. Çocuk eşyalarıyla vs. sığmadığından çok çok zorunlu olmadıktan sonra kullanmıyorum.
Kaza yapmak/kazaya karışmak için uzun mesafelere gerek yok. Bir arkadaşımın abisi evlerine 100 metre uzaklıkta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti . Kısa mesafe araç kullanımlarda özellikle de yağışlı kış günlerinde aracı kapının önünde bırakmak hem daha güvenli hem daha ekonomik olur.
Arkadaşlar bu kış lastiği kar olmasada gerekli mi benim lastikler turanza er300 ve ıslak zeminde harika bir yol tutuşu var ama hava sıcaklığı düşünce nasıl olur bilmiyorum ve kışın eğerki bu lastiklerim yaza göre daha çok aşınacaksa almak istiyorum kış lastığıni ben burdurda yaşıyorum ve kar olayı şehir içinde hiç olmuyor desem yeridir çünkü küçük bir il olduğu için daha kar tanesi yere düşer düşmez belediye temizleme imkanı oluyor kışın şehir dışına çıkma gibi bir durumumda olmuyor sizce ne yapayım?
Kış lastiği kullanmak için yağış olması şart değildir. Kış lastikleri yapıları gereği soğuk havalarda yazlık lastiklere göre daha iyi performans gösterirler. Ben İzmir'de bile kasım, aralık, ocak aylarında kışlık lastiklerimi araca takarım.
gerekli, zaten adı üstünde, "kış" lastiği, "kar" lastiği değil
Aslında belki işlevini daha iyi anlatmak adına "soğuk hava" lastiği de denebilir. Lastik üreticilerinin hoşuna giderse telif hakkımı ararım, buraya yazıyorum