Kızılayda vectra b sürmek yasak

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sad-x
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sad-x

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Haz 2014
Mesajlar
242
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
:rakir:

efendim ankaranın sıcağında kızılayda gidiyorum dur-kalk dur-kalk dur....-kalkma. kalkmadı. klimamız açık araba lpgde paşa paşa gider iken kalkmadı. neymiş efendim stop etmiş. debriyajı kaçırmışızdır dedik nasılsa sıcak kafalar gidik.

derken kızılay avmnin önünde o kontak çevrildi, o trafikte, bir baktım devir ibresi kendi kendine 3-4-5 yaptı ama motorda hareket tık yok, araba çalışmadı. son bir gayret hınnn çalıştırdık

da

motor arıza ışığı ve tc lambası niye yandı. daha da önemlisi o kaba et korkusuyla arabayı otoparka çekip gidip 15 dk bir iş halledip gelip arabayı çalıştırdığımda bana hiçbir şey olmamışçasına göz kırptı, bir tek el freni lambası yanıyordu. bu sefer klimayı açmadım tabi, bastım gaza geldim evime. yarın yağ sızıntısı sorunu için şaşmaza gidecekti gitmişken tam olsun diyerekten bana kıyak çekti araba, başka bir arıza verdi.

bu arıza tahmini olarak ne olabilir :confused:
 
Dostum bence sen opel garaja git, Hacı usta ve Hakan abime selam söyle :)
 
Ben de polis çevirdi falan sandım. :D
 
Bence sen doğru platin oto elektriğe yardır, seni oraya yollayacaktır hakan abi :D
 
hacı abilerim (hacı :confused: ) ben bu arabayı elden çıkarıyorum. bir akraba vesilesiyle geldi yine aldırttığı gibi satacak konuştum. hiç olmadı gider anahtarı satan adamın önüne fırlatırım.

acemiyiz dedik temizinden ikinci el bul dedik al sana vectra dedi :D temizmi dedim temiiiz canım birkaç yüz tl masrafı var hepsi bu dedi. demeyeydi iyiydi.

ama şunu da itiraf edeyim ki arabanın "a"sını bilmezken oturdum milletle motor şanzuman muhabbeti yapıyorum işin bu kısmı kuul :D

diğer kısmı ise işte bu durum, canım bi iyi yandı :D :rakir:
 
bende polisçevirdisandım dedim iyice suyunu çıkardıar ateşleme sistemi düzgün mü yada lpg sistemi motor stop edince benzinde mi çalıştırmaya baktın yoksa lpgde mi
 
çağatay dostum benzinde de lpgde de denedim daha önce de vermişti aynı sorunu yanık bir sigorta vardı buna bağlamıştım.

ama kabul etmem gereken şey bu araba eskitmiş kendini. hararet hortum Tsi kendiliğinden kırılmıştı. ondan önce de silecek suyu hortumları kendisini salmıştı. çok büyük ihtimalle lpg regülatörü ya da motor beyni bozuk. en iyi ihtimal bir kaç sigorta atmıştır ama bugün sigorta atar yarın kablo kopar peş peşe kaçıncı sigorta.

hastalık hastası olmuş bu araç. konu başlığı yanılttığı için kusura bakmayın dostlar kısa zamanda teknik serviste açtığım konularla lider oldum o yüzden sinirler biraz laçkalaştı :D

adam olmaya yatkın bir araba motoru iyi durumda ama ancak bir tamir atölyesi olan veya çok iyi tanıdıkları olan ucuz bir masraf ve yeni bir lpg sistemiyle bu aracı cillop gibi yapar. ama ben malesef, yeter yaz tatilindeyim aylardır arabayla sanayiyle uğraşıyorum, yalancı ciğeri beş para etmez ustalara para kaptırmayayım diye internette sorunu nedir diye geceliyorum. (helal kazananları tenzih ediyorum, sözüm bir abs valfi değişimine parçayı bana aldırtıp da 100tl isteyen haramilere) adama gidip yağ sızdırıyor diyorum önceki değişimden kalanlar diye savıyor. esnaf ahlakı hukuku yok. ben öğretmenlerin memurların ahlaklı iş yapanların içinde yetiştim hırsızların üçkağıtçıların değil, o yüzden baş edemiyorum, mesele bu. püf, çok parladım.

yağ sızdırmasını tamir ettireceğim o zaman elektriğine de baktıracağım. sonuçlarını bu konuya yazarım.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 21:38 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 18:43 ----------

arkadaşlar ciddiyeti bozmuşum kusuruma bakmayın. akşam yine çıkardım denemek maksatlı 3. viteste giderken araba küt küt yığılmaya başladı ve stop etti. motor arıza lambası ve tc yine karşıma çıktı. arabayı çalıştırmayı denediğimdeyse devirde anormallikler yaşadım, ben ellemeden gaz arttı düştü motor arıza ışığı pır pır etti durdu, bayağı bir uğraştan sonra anca çalıştı.

şimdi diyorum bu durum şu egzantirik veya krank devir sensörlerinden kaynaklanabilir mi? ama hızla giden arabanın durması stop etmesi nedir ki? fikirlerinizi bekliyorum.
 
Motorun 600 700 liralık bir komple elektrik tesisatı masrafı var, bunun üzerine de 100-150 lira LPG sistemini işi bilen bir yere sıfırdan montaj yaptırman lazım, aslında pek bir sorunu yok arabanın belki de 2 yıla yakın vectra B ye bindiğim için bunlar normal geliyor :)
 
Motorun 600 700 liralık bir komple elektrik tesisatı masrafı var, bunun üzerine de 100-150 lira LPG sistemini işi bilen bir yere sıfırdan montaj yaptırman lazım, aslında pek bir sorunu yok arabanın belki de 2 yıla yakın vectra B ye bindiğim için bunlar normal geliyor :)

bu sorunları 2 yıla yayılmış bi şekilde mi yaşadın yoksa benim gibi bir aduket halinde peşpeşe mi :D
 
bu sorunları 2 yıla yayılmış bi şekilde mi yaşadın yoksa benim gibi bir aduket halinde peşpeşe mi :D

Vectra genelde koyup oturtma şeklinde tepki veren bir araba, aksilikler peşpeşe girer canını sıkar, üstesinden gelirsen verdiği tat arabanın sende kalıcı olmasına sebep olur, vazgeçersen satar yenisini alırsın :D
 
Geri
Üst