...kızıma isim...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ORCA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
allah anali babali büyütsün abi bana sorarsan EDA veya ECE isimlerini cok seviyorum

yeni çıkan sosyal güvenlik yasalarını bilmiyorum ama, ben 1996 yılında (657 sayılı devlet memurlarının sosyal hakları gereği) 3 gün doğum izni kullanmıştım. En son 5 güne diye çıktığını duymuştum ama emin değilim. Bir araştırayım.

teşekkür ederim savaş abi anladiğim kadariyla işverenin insiyatifinde doğum izni yasal bi durum yok sanirim...

allah anali babali büyütsün abi bana sorarsan eda veya ece isimlerini cok seviyorum
çok teşekkür ederim kardeşim allah razi olsun...

teşekkür ederim savaş abi anladiğim kadariyla işverenin insiyatifinde doğum izni yasal bi durum yok sanirim...
Memurlarda zorunlu, sendikalı çalışanlarda durum değişken, diğerlerinde ise senin de dediğin gibi işverenin insiyatifinde. İş yerinden izin alamayıp hayatının bu en mutlu gününde eşini hastanede bir garip gibi yanlız bırakanların, çocuğunu kucağına alıp evine getiremeyenlerin bir suçu günahı yok ama gel sen bunu eşine, akrabalarına anlat. Hayat boyu insanın kafasına kakarlar. Aslında bunun vebali izin vermeyenlerin boynunadır. Ben yetkili olsam hak ne kadarsa bir o kadar da izin ben verirdim. Sezeryanla doğum yapan bir kadın zaten ameliyatlı durumdadır. Yanında kalacak bir kimsesi yoksa bu kadıncağız tek başına çocukla mı ilgilensin, hayırlı olsuna gelenlerle mi ilgilensin yoksa kendi sağlık durumu ile mi ilgilensin? Sonuçta bu kadıncağızında bakıma ihtiyacı var.

Memurlarda zorunlu, sendikalı çalışanlarda durum değişken, diğerlerinde ise senin de dediğin gibi işverenin insiyatifinde. İş yerinden izin alamayıp hayatının bu en mutlu gününde eşini hastanede bir garip gibi yanlız bırakanların, çocuğunu kucağına alıp evine getiremeyenlerin bir suçu günahı yok ama gel sen bunu eşine, akrabalarına anlat. Hayat boyu insanın kafasına kakarlar. Aslında bunun vebali izin vermeyenlerin boynunadır. Ben yetkili olsam hak ne kadarsa bir o kadar da izin ben verirdim. Sezeryanla doğum yapan bir kadın zaten ameliyatlı durumdadır. Yanında kalacak bir kimsesi yoksa bu kadıncağız tek başına çocukla mı ilgilensin, hayırlı olsuna gelenlerle mi ilgilensin yoksa kendi sağlık durumu ile mi ilgilensin? Sonuçta bu kadıncağızında bakıma ihtiyacı var.

çok haklısın savaş abi ben eşimi maalesef muayene zamanlarında bu yüzden yalnız bıraktım. bana bazen şakayla karışık "sen doğumada gelmezsin" diye takılırdı ama doğumda yalnız bırakmam kesinlikle olmadı yıllık iznimden kullanırım...

yaa biraz geç kalınmış olsada ben Zeynep Su ismini beğeniyorum...bu arada babaya 3-5 gün arasında yasal doğum izni var...

yaa biraz geç kalınmış olsada ben Zeynep Su ismini beğeniyorum...bu arada babaya 3-5 gün arasında yasal doğum izni var...

memura izin var da ben işciyim işciye de var mı acaba?

bende işçi olarak çalışıyorum.olmaz mı 3 gün var. fabrika yönetiminin insafiyetine göre 5 güne çıkan yerler bile var arkadaşım. bence iyice araştır. boşuna yıllık izin patlatma.şimdiden hayırlı olsun Allah analı-babalı büyütsün...

memura izin var da ben işciyim işciye de var mı acaba?
Hani Kemal Sunal'ın bir filmi vardı orada meşhur Sendikalıyım - Harranlıyım muhabbeti vardı, ülkemizde de bazı yerlerde halen bu görüş hakim. Her iş verenin de evlat sahibi olduğu düşünülürse halden daha iyi anlamaları gerekir.

Biz hep harranliyiz abi...:(

Geri