Klima çok zorluyor...?

az biraz yukarıyı okudum ama.. bizdeki klimayı benzinlilerdeki "sport" tuşu yapmışsınız yav :)
dizel otomobil kullanmak hepimizin bildigi gibi benzinli ile cok fark gösteriyor.. arabanı tanıdıkcada alışırsın bu gibi seylere.. yukuşta kalma , arabayı kaydırma gibi ince işler zamanla düzelir(sana baglı)..

arkadaşlar biraz mantıklı olmak gerek.sen araçı doldurmuşsun ve bayır yukarı gidiyorsun klimayıda açmışsın sen araça devrini aldırmazsan bayır yukarı araç tabiki kesilir.bu dizel veya benzinli olması çok onemli değil.burda araçın devri onemli.bir kere kim ne derse desin benzinli araçla dizel araçı bir tutan biraz mantıklı düşünmesi gerek yukarıdaki arkadaşında dediği gibi olay astra üzerine kurulu bir şey corsa ile kıyaslamamak gerek corsanın ağırlığı ile astra nın ağırlıkları bir mi ? bir şeyleri düşünüp mantıklı cevap vermek gerek.Bende ornek vereyim istanbul da büyükçekmeceye giderken deve bağıttıran tabiri ile bilinen e-5 yolunda bayır yukarı bende 180 bastım kaç kişi bu tabir ile bilir bu yokuşu bilemem.yani araç kullanırken deviri kontrol edip ona göre işlem yapmak lazım.Klima diyoruz motordan bağımsız değil ki bu klima motoro bağımlı tabiki benzin yakacak motoru zorluyacak.buda abartı bir zorlama değil tabiki. neyse benim diyeceklerim bundan ibaret araba iyi olabilir ama şoförde arabayı devrinde kullanıp hakkını vermesi gerek diye düşünüyorum.

Astra ile corsa arasında 60kg fark var(90bg) olan modellerde. Bu durumda performans olarak aynı kefeye koymak çok mantıklı. Sonuna kadar düşünerek verilmiş mantıklı cevaplar var. Lütfen sizde kendi yorumunuzu yapın. Başkasının söylediğine zıt düşündüğünüz şeyi bildiklerinizden eminseniz açıklayın.

60kg değil 10 kg olsa bile fark eder.tekerlek etinden yanı yanaklardan janttan eksozdan nasıl araba etkileniyorsa az bile olsa fark eder kaldı ki yukarıdaki olay devir alakalı tamamiyle.bunların hepsi yakıttan performanstan arabayı etkiler.sen jant 16 olan arabaya 18 jant çaksan arabayı gidişatında yakıt tüketiminde değişme olmaz mı ? eksozu değiştirsen yakıtta değişme olmaz mı ? hava filtresini değiştirsen yakıtta bir değişme olmaz mı ? diyeceğim o ki. en küçük vida değiştirsen fark her zaman vardır.yukarıdaki olay tamamiyle devir alakalı bir olaydır.

Son düzenleme:
60kg değil 10 kg olsa bile fark eder.tekerlek etinden yanı yanaklardan janttan eksozdan nasıl araba etkileniyorsa az bile olsa fark eder kaldı ki yukarıdaki olay devir alakalı tamamiyle.bunların hepsi yakıttan performanstan arabayı etkiler.sen jant 16 olan arabaya 18 jant çaksan arabayı gidişatında yakıt tüketiminde değişme olmaz mı ? eksozu değiştirsen yakıtta değişme olmaz mı ? hava filtresini değiştirsen yakıtta bir değişme olmaz mı ? diyeceğim o ki. en küçük vida değiştirsen fark her zaman vardır.yukarıdaki olay tamamiyle devir alakalı bir olaydır.

tekrar söylüyorum kilo/güç/tork/şanzıman(lastik oranıda dahil) göz önüne alınırsa araçların farklı model ve farklı güçte olmaları uçurumlar kadar fark yaratmaz

eğer araba benzinli 1.6 ise bence bir problem var araçta tabi yokuşun dikliğide önemli ben benim astra ile araçta 5 kişi varken 3. viteste çıkabiliyorum atakuleye mesela

Klima açık olduğu zamanlarda devirli kullanmak gerekiyor.

Olay aslında çok kolay. Bu tarz şeylerden şikayet etmemek için OPC alıyoruz,olayı kökünden çözüyoruz.......Nede olsa 240 beygir.....

bende de astra var. kilma açıkken yokuşta falan herhangi bir zorlanma hissetmiyorum. ama motor devrinin arkadaşların dediği gibi 2000 den aşagı olması zorlar. ama seyir halinde zaten 2000 den aşağı gitmezsiniz...

bazılarına katılmakla beraber, bazılarına katılmıyorum. Ama devir konusunda hemfikiriz.

Benim araba devrini aldıktan sonra gayet her şekilde gidiyor yokuş yukarı aşağı (Yok bazen sorun çıkabiliyo) arkası koltuklar yatık tamamen bagaj doluyken kasmadan 150 falan yaptı. Amaaa kalkışlar için aynı şeyi söyleyemem. 4. kademede klimayı açıp da 3 kişi falan bindirdiniz miydi normalde kullandığınızdan çok daha fazla gaza basıp kaldırmanız icap ediyo. Bu da klimanın arabayı zorlaması demektir.

Geri