arkadaşlar biraz mantıklı olmak gerek.sen araçı doldurmuşsun ve bayır yukarı gidiyorsun klimayıda açmışsın sen araça devrini aldırmazsan bayır yukarı araç tabiki kesilir.bu dizel veya benzinli olması çok onemli değil.burda araçın devri onemli.bir kere kim ne derse desin benzinli araçla dizel araçı bir tutan biraz mantıklı düşünmesi gerek yukarıdaki arkadaşında dediği gibi olay astra üzerine kurulu bir şey corsa ile kıyaslamamak gerek corsanın ağırlığı ile astra nın ağırlıkları bir mi ? bir şeyleri düşünüp mantıklı cevap vermek gerek.Bende ornek vereyim istanbul da büyükçekmeceye giderken deve bağıttıran tabiri ile bilinen e-5 yolunda bayır yukarı bende 180 bastım kaç kişi bu tabir ile bilir bu yokuşu bilemem.yani araç kullanırken deviri kontrol edip ona göre işlem yapmak lazım.Klima diyoruz motordan bağımsız değil ki bu klima motoro bağımlı tabiki benzin yakacak motoru zorluyacak.buda abartı bir zorlama değil tabiki. neyse benim diyeceklerim bundan ibaret araba iyi olabilir ama şoförde arabayı devrinde kullanıp hakkını vermesi gerek diye düşünüyorum.