Klima Kullanimi Hakkinda

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selocan77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
önce klima tuşuna basılarak devreye sokacaksınız sonra fan kademesini çevireceksiniz... fan kademesini ister 1 2 3 4 5 artık akç kademeliyle ayarln yakıtta bi farklılık olmaz klima devredeyken zaten kompresör devrede oluyor ve motordan güç alıyor yani fanın hızı arttırmakla yakıt artmaz geçende biri sormuştu ama buraya yazmak istedim... saygılar...

benım klımada bır sorun mu var bılemıyorum ama sıkıntı su;

araba rolantıde ıken klıma soguk hava vermıyo,soguk hava vermesı ıcın arabanın hareket etmsı yanı motora guc bınmesı gerekıyo.bu normal mı yoksa klımanın gazında sorun olabılır mı?

benım klımada bır sorun mu var bılemıyorum ama sıkıntı su;

araba rolantıde ıken klıma soguk hava vermıyo,soguk hava vermesı ıcın arabanın hareket etmsı yanı motora guc bınmesı gerekıyo.bu normal mı yoksa klımanın gazında sorun olabılır mı?
Araba giderken havalandırmalardan da serin hava aldığı için klima daha çabuk ve kolay soğutuyor. Benim arabada uzun yolda klimanın fanı çoğu zaman ya 1 de ya da tamamen kapalı durumda oluyor ( 100-110 km de). Yavaş gidersem 2 ye aldığım bile oluyor.

Savas abi sehır ıcınde cok fazla randuman alamıyorum klımada..aslında ben durumu dobloya gore degerlendırıyorum...abımın ıs ıcın kullandıgı arac 2008 doblo ve cok kısa surede cok serın hava verıyo...yoksa dedıgınız gıbı uzun yolda benımkısıde ıyı sogutuyor ama sehır ıcınde cok ıyı sogutmuyor...gaz dolumunu ozel servıste yaptırmıstım orda vectralarda klıma bırden degıl derınden derınden sogutuyor dedı acaba kandırıldımmı onu ogrenmek ıstıyorum :)

polen filtresi felan varmı araçta?

havalandırmada kir toz vb gibi pislikten dolayı hava akışı zorlanabilir bu yüzden fazla soğutma olmayabilir... klimanın gazını ölçtürdünüzmü...

gaz 1 ay once doldu ama sızma da olabılır..olmazsa bır olctureyım

gaz 1 ay once doldu ama sızma da olabılır..olmazsa bır olctureyım
Arabanın motor kısmında akünün yakınındaki etikette klima gaz basım değerleri vardır. O değerler göre gaz basılması lazım. Klima gaz dolumunu opel servislerinde yaptırmanı öneririm.

Klima temizliği ile ilgili bazı başlıklarda çeşitli spreylerden bahsediliyor.Bu spreylerden kullanan varmı.Varsa faydası oldumu?

Geri