klima sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan doktor2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: klima sorunu

Benim araçta dediğiniz gibi aracı zorladığınızda klimanın devri düşüyor, daha az üflüyor. Sonrasında yavaşlayınca veya sabit hızda gitmeye başlayınca tekrar güçlenip daha çok üflüyor. Dur kalklarda start stop olduğu için eğer içerisi yeterince serinse sanırım bunu algılayıp hızı iyice düşüyor, sonra kalkınca yeniden hızlanıyor. Belki sizin araçta da böyle olmuştur. Eski arabam klima açıkken çekişten düşerdi, bunda böyle bir sorun olmasın diye bu tip bir şey yapmışlar diye düşünüyorum. İlk başta bana da çok garip gelmişti.

Şu auto konumunda ve araç boştayken Milli maçlar sonrasın konvoy esnasında arabayı 360 derece döndermeye çalışan holigan arkadaşlarımızın yaptığının bir benzeri titreme sorununa bi çare bulundu mu? serviste halleden falan? Bi çözümü varsa ben de dahil olmak istiyorum. Başta önemsemiyordum da artık her arabaya binen kişi beni hayatında ilk defa görüyormuş gibi baktığından yenik düştüm. Varsa bi çözüm servise gideyim ben de.

doktor link' Alıntı:
Arkadaşlar benim eski aracım 2009 astra classic 2.kliması canavar gibiydi,donuyordum açınca.ama yeni aldığım astra 1.4 T 2012 model gaz devri 3000 i geçince klima soğuk hava veriyor.bu durumda sürekli yüksek devirde sürmem gerekiyor.3000 nin altına düşünce sıcak hava veriyor.aynı sorun sizde de varmı?bu normal mi???Yaşadığım yer yazın genelde sıcaklık 40-50 C arasıdır. :(

Ben aynı şikayetten aracı servise götürdüm. Yaklaşık yarım gün incelediler ve aldığım cevap aynen "@ftertezzek" 'in yazdığına yakındı.

"yeni tip Klima kompresörleri motorun ani güç isteklerinde devre dışı kaldığından soğutma performansı düşer. eski tip klima kompresörleri siz klimayı kullansanız da kullanmasanız da sürekli devrededir.
eski sistemlerde klima butonuna basıldığında kompresör kasnağı devreye girerken yeni sistemlerde klima gaz ventili açılarak sistem devreye alınır.
klimanızı açtığınızda çok az soğuk hava veriyor ve havalandırma kanallarında ıslık sesi gibi bir ses duyuyorsanız klima kompresör keçenizin ruhuna el fatiha olmuş olabilir.
ideal klima soğutma performansı rölantide araç durur vaziyette 2-3 kademede 7-9 derece arası olmalıdır."

Son olarak servisteki adama ; Burası İstanbul, sürekli dur kalk trafiğinin olduğu bir şehirde klima kullanmayacak mıyız ? diye sormuştum. Aldığım cevap ; 1. veya 2. kademede kullanın oldu.

İşin aslı istediğin kademede kullan, araç durunca bu klimalar soğutmuyor yine camları açmak zorunda kalıyorsun. 55.000 TL ortalama fiyattaki bir araç için bu ve benzeri ufak hatalar çok can sıkıyor.

niko22 link' Alıntı:
Aracı eğer yeni aldıysanız gazına bir baktırın ben aldığım ilk hafta kliması yetersiz soğutmuyor diye servise götürmüştüm gazın az basılmış olabilecegini söylediler ve tekrar gaz bastılar şu an bir sorun yok en fazla 2. kademe açıyorum sonrası fazla soğutuyor ama dediğiniz gibi ben de kullandım astra g nin kliması daha iyiydi.

klımadan ben de memnun değilim yeterınce sogutmuyor;gecen toyotaya bındım actıkdan 2 dakıka sonra buz gıbı yaptı ıcerısını, en düşük derecede calıstırıyorum ama verdıgı soguk yeterlı gemıyor, 2 kademeden sonra fazla sogutuyor demışsınız acaba bende de mı gaz basılmıs o zaman? servıs yolu göründü.

Aslinda klimanin sogutmasi cokta kotu degil ama TOYOTA kadarda iyi degil.

işin ilginç yanı titreme sorunu dışında en ufak bi problem yok bende de. aksine arabaya binen herkes ne kadar güzel soğutuyor diyor. Auto kısmına getiriyorum mersin'de değil de sanki sibirya'da araç kullanıyormuşum gibi oluyor. sizdeki gazları da benim araca mı koydular naptılar

Bugunde denedim hani sogutmuyor degil ama soyle bir durum var 18 19 derecede verdigi soguk neyse  en alt kademede verdigi sogukta ayni bir degisiklik olmuyor  gazi bitse hic sogutmaz gazda problem yok bence klima boyle, daha onceki renault aracim bile daha iyiydi.

@ftertezzek link' Alıntı:
Tolga ıslık sesi geliyorsa klima neredeyse hiç soğutmuyor senin problem başka bir şey olabilir. servis ile aran iyi ise klima gazını sisteme geri çekip renkli gaz bassınlar UV gözlük ile kaçak var mı yokmu tespit ederler ;)

Aram iyi, umarım bu gözlükten haberleri vardır - ben ilk kez okuduğum için sanki onlar da bilemeyebilirlermiş gibi geld açıkcası  8)

astraowner link' Alıntı:
yön değiştirince gacırtı geliyorsa kalorifer kazanı olma olasılığı çok yüksek benim garantiden değişmişti.

Hatırladım ama sen sanrıım konsol sökülüyor da demiştin değil mi? Söküldükten sonra ses falan gelmeye başlar diye istemiyorum açıkcası.

BÜLENT link' Alıntı:
Aslinda klimanin sogutmasi cokta kotu degil ama TOYOTA kadarda iyi degil.

Aynen kanka, benim Corolla yı Astra ile kıyaslayınca birtek kliması aklıma geliyor ama o aracın kliması sadece Astra değil kendinden epey pahalı brçok araçtan daha kaliteli bence.

Zaten klimada sanırım Toyota ile Nissan çok üstünlermiş özellikle Arabistan da tercih edilmelerinde de bunun da etkisi varmış.

Geri