koltuğun altındaki bağlantılar hk

Merakla bekliyorum sonucu.Bugun airbag lambam yandı eğildim koltuğun altına bı sarı soket boşda.Oyamak istemedım bırde patlar diye.Nasıl kontrool edeceğim bilmiyorum.Acaba aküyü mü söksem.

Merakla bekliyorum sonucu.Bugun airbag lambam yandı eğildim koltuğun altına bı sarı soket boşda.Oyamak istemedım bırde patlar diye.Nasıl kontrool edeceğim bilmiyorum.Acaba aküyü mü söksem.

kontak kapalı olduğu sürece bir şey olmaz korkmayın.

walla sizde benim gibi servise başlayacaksanız size bi nacizane tawsiye

hayat %50 %50 dir ya ak ya kara,ya yaparsın ya bozarsın,ya olur ya olmaz...benim felsefem bu :) deli cesareti de denebilir

iyi akşamlar benim araçta da airbag ışığı yanıp duruyodu. op-cam da yolcu airbag direnci yüksek diyordu. koltuk altındaki soketle oynayınca ve op-comla silince arızayı gidiyordu. ama fazla sürmüyordu. bende sıkıldım bundan söktüm soketi kestim kabloları birbirine direk bağladım. ama soketten keserken biraz uzun kestim. eğer olmazsa tekrar bağlayacam. :) ama oldu op-comla sildim arızayı ve bitti artık yanımıyor. ama soketi incele sokette kalan kabloların rengi giren taraftaki kablo renkleri ile çıkan taraftaki kablo renkleri aynı ise demekki doru bağlamışlardır. ben pek anlamam ama kara düzen böyle mantık yürüterek yaptım. ve oldu :)

Arkadaşlar ben sorunu bugün hallettim sanırım.Oto elektirkçiye sordum adam hallederiz dedi emniyet kemeri ile hava yastığı kabloları berabemıymiş neymiş iki direnç taktı sorun halloldu tech2 ye girmeme gerek kalmadı.Ama sanırım emnıyet kemerım arızalı çekınce gelmıyor.
Bu arada 10tlye hallettık.

Arkadaşlar ben sorunu bugün hallettim sanırım.Oto elektirkçiye sordum adam hallederiz dedi emniyet kemeri ile hava yastığı kabloları berabemıymiş neymiş iki direnç taktı sorun halloldu tech2 ye girmeme gerek kalmadı.Ama sanırım emnıyet kemerım arızalı çekınce gelmıyor.
Bu arada 10tlye hallettık.

eğer direnci hava yastığı kablolarına attıysa bence iyi değil . çünki aracınızın hava yastığı direnci 3-4 ohm arası olması gerek. ve bu direncide aracınızın beyni okuyor ve sistem devamlılığını sağlıyor. atılan direnç sadece kendinizi ve aracınızı kandırmak. ya hava yastığı kablolarında iç taraflarda ( koltuğun içine doğru) kopuk yada kabloda bir ezilme varsa !!! ozaman hava yastığınız açılmaz. bu yüzden araya direnç atmak yerine kabloyu takip edip ezilen,kopan yada temassızlık yapan yeri bulup tamir etmek en mantıklısı. genel olarakta sokette temassızlık oluyor. soketi aradan çıkartıp kabloları lehimleyip makaron yada bantla güzelce yalıtkan hale getirin hiç bir sıkıntınız olmaz.
sonuç olarak aracınızda hava yastığı lambası yanıyorsa demekki var bir sıkıntı var. genel olarakta en çok karşılaşılanda kablo kopması veya kablonun direnci değiştirecek kadar ezilmesidir.
lütfen dirençle bu tarz problemleri çözmeye çalışmayın. zaten fabrika bu direnci hava yastığı sisteminde kullanmış..

Son düzenleme:
ethem benim koltuk ısıtmadaki resimlerden sarı kabloyu gördün ne olduğu hakkında bir fikrin varmı

usta o fotolardakı bantlama olayı hıc orj. bantlamaya benzemıyo... bnce en ıyısım ı sen bı servıse gıt orda anlayan bırısı bı baksın kaplolar kesılmıs felan kandırma yapmısta olabılırler sıstemı bnce baktır...

ethem benim koltuk ısıtmadaki resimlerden sarı kabloyu gördün ne olduğu hakkında bir fikrin varmı

hava yastığı kabloları olduğunu düşünüyorum.

usta o fotolardakı bantlama olayı hıc orj. bantlamaya benzemıyo... bnce en ıyısım ı sen bı servıse gıt orda anlayan bırısı bı baksın kaplolar kesılmıs felan kandırma yapmısta olabılırler sıstemı bnce baktır...

evet orjinal değil. bende fark ettim. sanayi işi...
muhtemelen airbağ lambasını söndürmek için yeni kablo çekmeyip koltuk ısıtma kablosunun 12 voltunu almışlar.

Geri