Korkmaya başladım

oguzkeser

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar 2001 astra g coupe a sahibim ve aracımın geçenlerde radyatör suyu deposunu ve onun içindeki sensörü değiştirdim fakat araç hala coolant level yazıyor son birkaç gündürde yağı 2 çizgi eksik olmasına rağmen check oil level yazısı çıkıyor sizce sorun nedir?

yağ 2 çentik eksikken yağ seviye kontrol uyarısı vermesi çok normal.bi çentik eksilse bile uyarırır benimki.

özellikle uzun yoldayken benimde yağ uyarısı sürekli çıkıyor. bir defasında hatay'a giderken uyarı vermiş bende kıllanıp motoru kapatıp soğumasını bekleyip yağı kontrol etmiştim yağ seviyesinde sorun yoktu. sensör arada bir sapıyor yani.

orjinal sensör mü kullandınız peki?

sensörü orjinal aldım fakat depo yansanayi kapak çatladımı korkusunu aklıma getirmeden edemiyorum. kapak veya conta problemi olmasının belirtileri nelerdir boşamı kuruntu yapıyorum yoksa?

10.000km de 1 litre yağ eksiltmesi bence kabul edilebilinir, Yaş ve km ye bağlı olarak. Çokluk göreceli kavram fakat, araç kitapçığına göre yağ eksiltme değeri normal. 2 çentik eksikken check oil vermesi normal. Su seviyesi azalmıyor, coolent level veriyorsa, sensör ve kablolarını kontrol edin.

Geri