kosla ile koltuk silme

Eski vectra'mdan biliyorum, opellerin koltukları halı makinesiyle bile yıkasanız çabuk kuruyor.Hatta bir keresinde sağnak yağmurda açık unuttuğum camdan giren yağmur aracı bayağı ıslatmıştı 1-2 saatte kurudu kaloriferi açınca.Bence elinizle yıkamak yerinde ''İMKANINIZ VARSA!'' halı yıkama makinesi ile yıkayın.Normal yıkama periyodunda olduğundan bir kaç defa fazla durulama yaparsınız, bir kaç defa fazla kuru çekim yapıp daha fazla suyu çekmeye çalışırsınız yarım günde kurur.Ben öyle yapmıştım faydalı olmuştu.HAtta sadece koltuk değil halı koltuk bagaj döşemesi aklıma ne geldiyse hepsine yapmıştım.Ancak şimdi böyle zevklerime zaman bulamıyorum o ayrı mesele :)

kosladan sonra kullanmak içinmi yoksa tamamen onunla silmek içinmi analamdım, koku sonra geçmiyormuda..
Koslayla falan uğraşma, direk sonaxın döşeme temizleyicisini al kullan, hem uygulaası kolay hem leş kokusu yok:D

Mevsim gereği malüm araçlara neredeyse kaba tabirle don gömlek biniyoruz, özellikle klimasız araçlarda sırtımız terden su gibi oluyor. Benim merak ettiğim konu deterjan köpükleri ile döşemeleri temizliyoruz, dolayısı ile döşemeleri durulama yapma imkanımız yok. Ter ile deterjan artıkları harmanlanınca vücuda bir zararı oluyor mu? (benim deterjan/sabun vb. malzemelere karşı alerjim olduğundan soruyorum)

Geçen hafta aracıma iç temizlik yaptırdım, şu anda kaşıntıdan duramıyorum, çok tatlı valla :D . Bu yazıyı da okuyunca iyice kıllandım. biraz arabaya binmeyeyim, geçerse arabadan olduğu anlaşılacak.

geçen hafta koltukluktan çıkan koltuklarımızı thomas twin tt ile yıkadım kosla halı için olanını kullandım. Koku falan yapmıyor ama ben pek temizlediğini düşünmüyorum yada bizim koltuklara fayda etmedi :)

Arkadaşlar Kosla halı şampuanını köpürtüp, köpüğüyle koltukları iycene silmeyi temizlemeyi düşünüyorum, bi tanıdığım tavisye etmişti, ilerde koku tütü zarar verme gibi birşey yaparmı..
iyi forumlar

Bana göre ne kosla ne omomatik se sonax samimiyetimle söylüyorum aynen şöyle temizledim sahibi olduğum opel combo 2005 aracı koltuklar leş gibiydi şirket aracı o kadar pistiki anlatamam Aspirin marka (kırmızı bidonda) içi sıvı beyaz 2,5 kg 5,99 çağrı marketlerinde aldım abi 2 litre(göz kararı) 5-6 kapak aspirinden koydum abi sonra koltuğa bezle uyguladım (ıslattım) sonra kalın boya fırçasını aldım kalın uçlu abi fırçaladım sonra halı yıkama makinasıyla bir çektim çiçek çiçek kumaşa bir zarar vermedi kesinlikle aspirin

kosla vanish oxi ile araçımın tavan koltuk alt döşemeleri kapı döşemeleri heryerini temizledim bol bol ıslatmama rağmen tertemiz oldu hiç bi sıkıntıda vermedi 4 5 gün oluyor öneririm ılık suyla köpürtün süngerle döşemelere uygulayın öneririm ...

Merhabalar ,

tüm sayfalardaki yorumları okudum ve bende uygulamak istiyorum ancak kafamda şöyle bi soru var. Sanırım çoğu arkadaş kumaş koltuğa uygulama yapmış ama ben deri koltuklara uygulamak istiyorum. Aynı sonucu deri koltuklarda yakalabilir miyim?

Halı yıkama makinasının deri koltuğa faydası olacağını sanmıyorum ama,

süngerle silinebilir herhalde.

bende bugün fiyat araştırdım;

sonax detaylı iç bagaj temizliği 225 TL

auto king 175 TL

bizim yıkamacı iç dış yıkama ve sadece tavan temizliği 40 TL ;)

astra dedim tavanı sarkar dedim dikkat et dedim, temizleriz abi dedi

hayırlısı haftaya gircez bu işe bakalım...

Geri